Doorfietsroutes › Groningen Bereikbaar

Doorfietsroutes › Groningen Bereikbaar

Doorfietsroutes

Doorfietsroutes

Lekker doorfietsen? Neem de Doorfietsroute! De snelle verbinding tussen dorp en stad! 

De voordelen:

  • Geen files onderweg
  • Goed onderhouden fietspaden
  • Duidelijke bewegwijzering
  • Fietsen is gezond
  • Goed alternatief voor auto of bus

Doorfietsroute is de nieuwe naam van fietspaden in de regio Groningen-Assen met specifieke kenmerken. Het is een fietspad met weinig of geen verkeerslichten en waar je zoveel mogelijk voorrang hebt op kruispunten. Je kunt ze herkennen aan de speciale borden langs het fietspad en afbeeldingen op het wegdek. De paden zijn breed en comfortabel, worden goed onderhouden en in de winter hebben de paden prioriteit als er gestrooid wordt. Lekker doorfietsen dus!

De routes

Doorfietsroutes zijn een goed alternatief voor de auto of de bus. Zeker tijdens de grootschalige werkzaamheden aan weg en spoor. Het doel van dit netwerk is Groningers en Drenten te stimuleren om vaker de fiets te pakken voor afstanden tot zo'n 20 kilometer. Eerder werden deze routes ook wel fietsroutes plus, fietssnelwegen of slimme routes genoemd. In totaal gaat het netwerk in de regio Groningen-Assen uit zo'n vijftien routes bestaan. Dit netwerk leggen de provincie Drenthe, provincie Groningen, stad Groningen, Assen en regio Groningen-Assen samen aan.

Ten Boer - Groningen

De eerste Doorfietsroute ligt tussen Ten Boer en Groningen en is in september 2018 geopend. Vanaf Ten Boer tot aan de Steentilbrug in de stad Groningen hebben fietsers vrijwel overal voorrang. Dat fietst lekker door. En wie deze route door het groen via de Stadsweg kiest, hoeft niet langs de drukke N360 en het Eemskanaal te fietsen. 

Fietsvriendelijke provincie

In Groningen en Drenthe willen we een fietsvriendelijke provincie zijn en blijven. In het verkeer- en vervoerbeleid van zowel gemeente als provincie Groningen heeft 'de fiets' daarom een prominente rol. We willen het fietsen stimuleren. Dit doen we onder andere door het zo aantrekkelijk mogelijk te maken om de fiets te pakken.