Zondag 28 en maandag 29 april: Ring West gestremd › Groningen Bereikbaar

Zondag 28 en maandag 29 april: Ring West gestremd › Groningen Bereikbaar

Zondag 28 en maandag 29 april: Ring West gestremd

Zondag 28 en maandag 29 april: Ring West gestremd

23 april 2019

Op zondag 28 april en maandag 29 april is Ring West in beide richtingen gestremd tussen de Edelsteenlaan en de Metaallaan. De provincie Groningen voert dan onderhoudswerkzaamheden uit aan de westelijke ringweg. Die werkzaamheden vinden in de meivakantie plaats. De meeste hinder voor het doorgaand verkeer is aan het begin van de meivakantie.

Deel Ring West in beide richtingen afgesloten

Op zondag 28 april en maandag 29 april is Ring West in beide richtingen gestremd tussen de Edelsteenlaan en de Metaallaan. Ook het kruispunt Vinkhuizen/Paddepoel is dicht. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen. Lokaal verkeer kan de omleidingsroutes volgen.

30 april tot en met 3 mei: Afslagen en opritten afgesloten

Van dinsdag 30 april tot en met vrijdag 3 mei is de overlast voor het doorgaande verkeer beperkt. Er is dan op Ring West in beide richtingen steeds één rijstrook beschikbaar. Lokaal verkeer heeft nog wel te maken met hinder omdat er een aantal afslagen, op- en afritten afgesloten zijn. Bekijk deze afsluitingen en omleidingsroutes op de projectpagina Onderhoud Ring West.

Hinder voor fietsers

De tunnels onder Ring West en fietspaden blijven vrij begaanbaar. Behalve het fietspad langs het tankstation Tango. Deze is op donderdag 2 mei gestremd. Het fietsverkeer wordt dan door Vinkhuizen omgeleid.

Alternatief

Naast het volgen van de omleidingsroutes kan men ook kiezen voor een alternatief. Op de fiets omzeil je grotendeels de werkzaamheden. Verder is P+R Reitdiep een alternatief voor verkeer vanuit de richting Zuidhorn: parkeer je auto gratis en ga verder met de fiets of bus naar je eindbestemming. Of werk een dagje thuis als het kan.

Ring West komende zondag en maandag gestremd

Ring West komende zondag en maandag gestremd