Werkzaamheden Meerwegbrug uitgesteld tot september › Groningen Bereikbaar

Werkzaamheden Meerwegbrug uitgesteld tot september › Groningen Bereikbaar

Werkzaamheden Meerwegbrug uitgesteld tot september

Werkzaamheden Meerwegbrug uitgesteld tot september

23 juli 2018

De werkzaamheden aan de Meerwegbrug tussen de A28 en de Meerweg bij Haren worden uitgesteld. De brug zou vanwege de werkzaamheden tussen 3 augustus en 3 september gestremd zijn, maar vanwege bezorgdheid bij horecaondernemers en landbouwers rond de Meerweg kiest de provincie ervoor de werkzaamheden uit te stellen. De werkzaamheden vinden nu plaats van 3 september tot 1 oktober.

Ondernemers waren bang dat ze door de omleidingen inkomsten zouden mislopen. De zomer is een belangrijke periode voor de horecaondernemers. De provincie koos aanvankelijk de zomerperiode uit voor de werkzaamheden omdat er dan geen scholieren gebruikmaken van de Meerwegbrug en er minder woon-werkverkeer is.

Omleiding via Groningen en De Punt

De brug wordt gerenoveerd en de oversteek voor fietsers wordt opnieuw ingericht om deze geschikt te maken voor de snelle fietsroute tussen Groningen en Assen. Ook krijgt de Meerweg ter hoogte van de Paalkoepel nieuw asfalt. Tijdens de werkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid via Groningen en De Punt. Voor fietsers en voetgangers wordt een tijdelijke fietsersbrug geplaatst.

Grondig gerenoveerd

De Meerwegbrug wordt grondig gerenoveerd. De elektrotechnische installatie van de brug wordt vervangen om deze geschikt te maken voor bediening op afstand. Verder krijgt de brug een nieuwe verflaag en vindt onderhoud plaats aan de aandrijving. Ook moeten bepaalde onderdelen van het brugdek vervangen worden. Voor de uitvoering van de werkzaamheden moet het brugdek eruit gehesen worden en is de brug gestremd voor het wegverkeer.