Wehkamp start met bezorging op de fiets in Groningen › Groningen Bereikbaar

Wehkamp start met bezorging op de fiets in Groningen › Groningen Bereikbaar

Wehkamp start met bezorging op de fiets in Groningen

Wehkamp start met bezorging op de fiets in Groningen

27 november 2017

Wehkamp start met bezorging op de fiets. Na meerdere succesvolle pilots slaan Wehkamp, DHL en Fietskoeriers.nl de handen ineen. In Groningen en elf andere steden bezorgen de koeriers in de zogenaamde ‘last mile’, een deel van de pakketjes aan huis.

Samenwerken in de ‘last mile’

Planbureaus verwachten tot 2050 een groei van de mobiliteit, ook in veel steden zal het drukker worden. Wehkamp, DHL en Fietskoeriers.nl kijken continu naar mogelijkheden om hierop in te spelen en om een bijdrage te leveren aan de bereikbaarheid van binnensteden. “Om aan de wensen van de klant te kunnen blijven voldoen en om steden bereikbaar te houden, is samenwerken belangrijk, ook in die laatste kilometers”, aldus Sander Bolmer, Director Warehousing & Distribution van wehkamp. “Bezorging op de fiets past goed bij ons als Nederlands bedrijf. Nederland is tenslotte echt een fietsland. Zo kunnen we de klant fysiek nog beter bereiken én samen blij maken.”

De samenwerking geldt in de steden Groningen, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere, Arnhem, Deventer, Hilversum, Hengelo, Eindhoven, Tilburg en Zwolle. Fietskoeriers.nl verzorgt in deze steden een deel van de bezorging. Alle partijen hebben de ambitie om het aantal steden de komende tijd uit te breiden. “DHL is voorloper als het gaat om het inzetten van fietskoeriers. Deze samenwerking is een mooie aanvulling op ons eigen (fiets)netwerk en past perfect bij onze ambitie om in 2050 volledig CO2-neutraal te werken”, aldus Roelof Hofman, VP Operations van DHL Parcel.

Algemeen directeur Marieke Snoek van Fietskoeriers.nl is blij met deze samenwerking: “Het laat zien dat bezorging op de fiets ‘serious business’ is. Dat zien we terug in de groei van onze totale organisatie. Wij zijn een van de oplossingen voor de ‘last mile’. Het is mooi dat we nu ook van wehkamp en DHL het vertrouwen krijgen om dit samen te doen. Niks mooiers dan lekker fietsen”.

Over Fietskoeriers.nl

Fietskoeriers.nl is de eerste en enige landelijk dekkende pakketdienst op de fiets. In 30 steden op de fiets en erbuiten met auto’s op groengas. Zo’n 600 fietskoeriers staan dagelijks klaar om de pakketjes te bezorgen. Fietskoeriers.nl is een samenwerkingsverband tussen 19 fietskoeriersbedrijven, waaronder Cycloon Fietskoeriers in Groningen.