Lees de nieuwe krant Groningen Bereikbaar › Groningen Bereikbaar

Lees de nieuwe krant Groningen Bereikbaar › Groningen Bereikbaar

Lees de nieuwe krant Groningen Bereikbaar

Lees de nieuwe krant Groningen Bereikbaar

12 december 2017

De nieuwste krant Groningen Bereikbaar valt op 12 en 13 december 2017 op de mat. Krant #11 bevat veel informatie over werkzaamheden, projecten en acties om de stad bereikbaar te houden tijdens de ombouw van de zuidelijke ringweg en het Hoofdstation. Zo roept verkeerskundige Hans Vissers automobilisten op om na te denken over alternatieven voor de auto in de drukke spits. De krant wordt verspreid in huis-aan-huisbladen van NDC Mediagroep in de regio Groningen-Assen.

In de krant vindt u volop informatie rond de ombouw van de zuidelijke ringweg, zoals de bouw van de nieuwe Helperzoomtunnel. Ook leest u onder meer over het project om het Hoofdstation en omgeving een upgrade te geven, de plannen voor een verkeerslichtvrije Ring West en een nieuwe brug in de binnenstad van Groningen. In een interview vertelt wethouder Paul de Rook hoe hij de Korreweg nog fietsvriendelijker wil maken. In de regio Groningen-Assen worden de knooppunten voor bus, trein en auto uitgebouwd tot 'hubs'. De aannemer licht toe hoe hij het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden in sneltreinvaart gaat uitvoeren. Tot slot laat het UMCG zien dat meer dan de helft van zijn medewerkers naar het werk fietsen.

Verkeerscirculatieplan 40 jaar

Het verkeerscirculatieplan bestaat 40 jaar. Stadshistoricus Beno Hofman toont in tekst en in oude foto's zien hoe dit plan tot stand is gekomen en vervolgens in één nacht is doorgevoerd. Verder vindt u in de krant een overzichtskaart met de belangrijkste projecten en werkzaamheden in en rond Groningen.

Groot bereik

De krant zit als bijlage bij het plaatselijke huis-aan-huisblad (Groninger Gezinsbode, Gezinsblad Assen, HS-krant, Noorderkrant, Veendammer, Roder Journaal en Westerkwartier). Daarnaast is de krant verkrijgbaar in het informatiecentrum 'Groningen Vernieuwt, de bussen van Qbuzz en de noordelijke treinen van Arriva. De oplage is 289.000 exemplaren.

Online lezen?

Heeft u de krant niet ontvangen of wilt u hem graag op pc of tablet lezen? Download de krant Groningen Bereikbaar 11 (pdf).