'Gouden' fietstunneltje op 5 maart definitief dicht › Groningen Bereikbaar

'Gouden' fietstunneltje op 5 maart definitief dicht › Groningen Bereikbaar

'Gouden' fietstunneltje op 5 maart definitief dicht

'Gouden' fietstunneltje op 5 maart definitief dicht

28 februari 2018

UPDATE: Vanwege de lage temperaturen zijn enkele werkzaamheden van Aanpak Ring Zuid uitgesteld. Een van de gevolgen is dat het 'gouden' fietstunneltje iets langer open kan blijven. Een nieuwe datum moet nog worden bepaald.

 

Het fietstunneltje tussen de Meeuwerderweg en de H.L. Wichersstraat wordt op 5 maart definitief afgesloten. Vanwege de goudkleurige wandbekleding staat dit tunneltje ook wel bekend als het ‘gouden’ tunneltje. De afsluiting is nodig in verband met de sloop van de voormalige oprit bij de Oosterpoort. Fietsers van noord naar zuid en omgekeerd kunnen op twee andere plekken onder de ringweg door: langs het Oude Winschoterdiep en via de Verlengde Lodewijkstraat.

In maart begint Combinatie Herepoort met het afbreken van de voormalige oprit vanuit de Oosterpoort naar de ringweg. Deze oprit is in de zomer van 2016 dichtgegaan. Voordat de sloop kan beginnen, moet het fietstunneltje dicht. Ook wordt de voormalige onderhoudswinkel en het muziekcentrum Het Viadukt gestript.

Geluidsschermen

De geluidsschermen die nog langs de oprit staan, worden weggehaald. Deze werkzaamheden zijn in de avonden en nachten van 2 tot en met 4 maart. Ook worden er palen geplaatst voor het nieuwe viaduct. Dat gebeurt in de avonden en nachten van 9 tot en met 11 maart. Eind maart hoopt Aanpak Ring Zuid te starten met de aanleg van de tijdelijke weg.

Bij de Meeuwerderbaan is het verleggen van de kabels, leidingen en riolering inmiddels afgerond.

Alternatieve routes

Onderstaande afbeelding geeft twee alternatieve routes voor fietsers weer. Fietsers kunnen op langs het Oude Winschoterdiep fietsen (groene lijn rechts) of via de Verlengde Lodewijkstraat (groene lijn links).