Geen treinen van 16 tot 29 oktober tussen Groningen-Buitenpost en Groningen-Delfzijl/Eemshaven › Groningen Bereikbaar

Geen treinen van 16 tot 29 oktober tussen Groningen-Buitenpost en Groningen-Delfzijl/Eemshaven › Groningen Bereikbaar

Geen treinen van 16 tot 29 oktober tussen Groningen-Buitenpost en Groningen-Delfzijl/Eemshaven

Geen treinen van 16 tot 29 oktober tussen Groningen-Buitenpost en Groningen-Delfzijl/Eemshaven

04 oktober 2018

Van dinsdag 16 tot en met zondag 28 oktober rijden er geen treinen tussen Groningen-Buitenpost en van woensdag 17 tot en met zondag 28 oktober geen treinen tussen Groningen-Delfzijl/Eemshaven. Daarnaast rijden er op 27 en 28 oktober geen treinen tussen Groningen-Weener, Groningen-Veendam en Groningen-Groningen Europapark. Arriva en NS zetten bussen in. Er zijn deze periode werkzaamheden aan het spoor voor het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. ​​​​​​​

  • Van dinsdag 16 tot en met zondag 28 oktober rijden er Arriva-bussen tussen Groningen en Buitenpost.
  • Van woensdag 17 tot en met zondag 28 oktober rijden er Arriva-bussen tussen Groningen en Delfzijl en tussen Groningen en Eemshaven.
  • Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober rijden er Arriva-bussen tussen Groningen en Weener en tussen Groningen en Veendam. Tussen Groningen en Groningen Europapark rijden er NS-bussen.
  • Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Extra bussen

Naast deze bussen, rijdt lijn 65 Zoutkamp – Winsum – Groningen extra spitsritten van 17 t/m 19 oktober. Van 16 t/m 19 oktober tussen 07:20 uur en 09:20 uur rijden ieder halfuur rechtstreekse snelbussen van Buitenpost naar het Zernike complex. Studenten uit Friesland onderweg naar Groningen kunnen in Buitenpost overstappen van de trein naar de bus. Q-link groen lijn 2 Reitdiep – Station Europapark rijdt extra op 27 en 28 oktober. En Qliner 309 Assen – Groningen rijdt op 27 en 28 oktober van 07.00 uur tot middernacht.

Geldig vervoerbewijs

Reizigers die gebruik maken van vervangend vervoer met een Arriva-bus, hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Inchecken in deze bussen is niet mogelijk. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het treinstation waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het treinstation van bestemming. Uitzondering zijn Hoofdstation Groningen en Zernike, hier kan je in- en uitchecken bij de bushalte. In verband met de ruimte in de bus, is het meenemen van fietsen helaas niet mogelijk.

 

 

Reis plannen

Reizigers kunnen hun reis plannen via de NS-Reisplanner Xtra App, de Arriva app en/of via de website van NS: www.ns.nl en Arriva: www.arriva.nl hun reis plannen.

Werkzaamheden ESGL

BAM Infra voert in opdracht van ProRail werkzaamheden uit rond het spoor voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL). Op het traject Groningen-Leeuwarden komt een extra sneltrein, zodat er straks twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur per richting rijden. Ook worden de treinen langer en gaan ze op enkele punten sneller rijden. Het is belangrijk dat de veiligheid op het spoor en voor het verkeer gehandhaafd blijft. Daarom en omdat het aantal treinen toeneemt, is besloten de overweg bij de Paterswoldseweg in Groningen te vervangen door een onderdoorgang onder het spoor voor auto's, fietsers en voetgangers.

Naast het spoor komt een busbaan. Hiermee verbetert de doorstroom op de weg en wordt de stad beter bereikbaar. De overweg bij de Paterswoldseweg is vanaf 15 oktober 2018 meer dan een jaar afgesloten voor autoverkeer