Afsluiting spoorwegovergang Paterswoldseweg › Groningen Bereikbaar

Afsluiting spoorwegovergang Paterswoldseweg › Groningen Bereikbaar

Afsluiting spoorwegovergang Paterswoldseweg

Afsluiting spoorwegovergang Paterswoldseweg

11 september 2018

Van 15 oktober 2018 tot december 2019 is de spoorwegovergang bij de Paterswoldseweg in Groningen afgesloten voor auto's. BAM Infra voert dan in opdracht van ProRail werkzaamheden uit rond het spoor, voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden.  Auto's rijden om via het Hoendiep of de Emmasingel.

Van 15 tot 29 oktober 2018 is de overweg bij de Paterswoldseweg ook afgesloten voor fietsers en voetgangers. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Peizerweg, auto's via het Hoendiep of de Emmasingel. Vanaf 29 oktober 2018 kunnen fietsers en voetgangers gebruikmaken van een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug over de spoorwegovergang.

Werkzaamheden

Tot oktober wordt het bouwterrein ingericht, zijn er graafwerkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen langs de spoorbaan en worden bomen gekapt op plekken waar dat al mag. Daarna kan het spoordek op het bouwterrein voorgebouwd worden. Van 17 tot 29 oktober is er een periode dat er geen treinen rijden en wordt er hard gewerkt op en rond het spoor. De exacte data zijn afhankelijk van het verlenen van vergunningen en eventuele juridische procedures.

Geen treinen

Vanwege werkzaamheden op en rond het spoor, rijden er tussen 16 en 29 oktober geen treinen tussen Groningen en Buitenpost. Van 17 tot 29 oktober rijden er ook geen treinen tussen Groningen en Delfzijl/Eemshaven.

Onderdoorgang Paterswoldseweg​​​​​​​

Op het traject Groningen-Leeuwarden zijn er straks 2 sneltreinen en 2 stoptreinen per uur per richting. Om de veiligheid te handhaven komt er bij de Paterswoldseweg in Groningen een onderdoorgang. Met een extra sneltrein, langere treinen en de trein die op enkele punten sneller rijdt, is het belangrijk dat de veiligheid op het spoor gehandhaafd blijft. Daarom is besloten de overweg te vervangen door een onderdoorgang voor auto's, fietsers en voetgangers. Naast het spoor komt een busbaan. Hiermee verbetert de doorstroom op de weg en wordt de stad beter bereikbaar.

Bron: ProRail