Afsluiting spoorwegovergang Paterswoldseweg › Groningen Bereikbaar

Afsluiting spoorwegovergang Paterswoldseweg › Groningen Bereikbaar

Afsluiting spoorwegovergang Paterswoldseweg

Afsluiting spoorwegovergang Paterswoldseweg

09 oktober 2018

Van 15 oktober 2018 tot december 2019 is de spoorwegovergang bij de Paterswoldseweg in Groningen afgesloten voor auto's. BAM Infra voert dan in opdracht van ProRail werkzaamheden uit rond het spoor, voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden.  Auto's rijden om via de westelijke ringweg en het Hoendiep of de Parkweg en de Emmasingel. 

Van 15 tot 29 oktober 2018 is de overweg bij de Paterswoldseweg ook afgesloten voor fietsers en voetgangers. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Peizerweg, auto's via het Hoendiep of de Emmasingel. Vanaf 29 oktober 2018 kunnen fietsers en voetgangers gebruikmaken van een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug over de spoorwegovergang. Bekijk alle omleidingsroutes hier.

Werkzaamheden

Tot oktober wordt het bouwterrein ingericht, zijn er graafwerkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen langs de spoorbaan en worden bomen gekapt op plekken waar dat al mag. Daarna kan het spoordek op het bouwterrein voorgebouwd worden. De exacte data voor de hele periode tot eind 2019 zijn afhankelijk van het verlenen van vergunningen en eventuele juridische procedures.

Geen treinen

Vanwege werkzaamheden aan het spoor, rijden er van dinsdag 16 tot en met zondag 28 oktober geen treinen tussen Groningen-Buitenpost en van woensdag 17 tot en met zondag 28 oktober geen treinen tussen Groningen-Delfzijl/Eemshaven. Daarnaast rijden er op 27 en 28 oktober geen treinen tussen Groningen-Weener, Groningen-Veendam en Groningen-Groningen Europapark. Arriva en NS zetten bussen in.

Onderdoorgang Paterswoldseweg​​​​​​​

Op het traject Groningen-Leeuwarden zijn er straks 2 sneltreinen en 2 stoptreinen per uur per richting. Om de veiligheid te handhaven komt er bij de Paterswoldseweg in Groningen een onderdoorgang. Met een extra sneltrein, langere treinen en de trein die op enkele punten sneller rijdt, is het belangrijk dat de veiligheid op en rond het spoor gehandhaafd blijft. Daarom is besloten de overweg te vervangen door een onderdoorgang voor auto's, fietsers en voetgangers. Naast het spoor komt een busbaan. Hiermee verbetert de doorstroom op de weg en wordt de stad beter bereikbaar.

Bron: ProRail