Probeer gratis een P+R-fiets › Groningen Bereikbaar

Probeer gratis een P+R-fiets › Groningen Bereikbaar

Probeer gratis een P+R-fiets

Probeer gratis een P+R-fiets

Deze actie is inmiddels verlopen. Deelname is niet meer mogelijk.

Deze zomer wordt er in Groningen gewerkt aan weg en spoor. Dit kan leiden tot hinder voor weggebruikers en treinreizigers. Je auto parkeren op een P+R en doorfietsen naar je eindbestemming is dan een goed alternatief. Om dat eens uit te proberen kun je deze zomer een week lang gratis gebruik maken van een fiets vanaf de P+R-terreinen in Hoogkerk en Haren. Zo omzeil je de hinder, ben je gezond en duurzaam bezig én kom je opgeladen op je werk aan.

Hoe werkt het?

  • Reis jij regelmatig met de auto naar of via Groningen? Dan kun je gratis deelnemen aan deze actie.
  • Meld je aan via het reserveringsformulier en vul je gegevens in.
  • Selecteer de P+R waar je de fiets wilt ophalen en kies vervolgens vanaf welke datum je de fiets wilt gebruiken. Je leent de fiets maximaal 5 werkdagen, eerder inleveren is ook mogelijk.
  • De fiets staat op de afgesproken dag tussen 07.30 en 09.30 uur voor je klaar op de door jou aangegeven P+R. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs ontvang je de sleutel.
  • Zet de fiets uiterlijk op de vijfde werkdag nadat je de fiets in ontvangst hebt genomen terug op de P+R en lever de sleutel daar in. Bij het afhalen van de fiets, laat de medewerker je zien hoe je dit kunt doen. Let op: als je je sleutel inlevert, houdt de actie voor jou op. Lever je sleutel dus alleen in als je geen gebruik meer gaat maken van de fiets.
  • Veel plezier met fietsen!

Fietsen vanaf P+R Hoogkerk en Haren naar Groningen

Vanaf P+R Hoogkerk en Haren fiets je in zo'n 20-25 minuten naar de binnenstad van Groningen. Afhankelijk van je bestemming zijn er verschillende routes mogelijk. Bijvoorbeeld een heerlijk ritje door Stadspark! Check de verschillende mogelijkheden op de kaart hieronder.

Fietsroutes vanaf P+R Hoogkerk en P+R Haren naar het centrum van Groningen. Klik om in te zoomen.
Fietsroutes vanaf P+R Hoogkerk en P+R Haren naar het centrum van Groningen. Klik om in te zoomen.

Vervolg

Bevalt het fietsen goed en wil je blijven fietsen vanaf de P+R? Op de P+R-terreinen in Hoogkerk, Kardinge en Haren zijn OV-fietsen beschikbaar. Een eigen (huur) op de P+R plaatsen is ook mogelijk. Op de P+R-terreinen zijn overdekte fietsenstallingen en fietskluizen beschikbaar om je fiets te stallen. Meer informatie? Check onze P+R-pagina.