Veelgestelde vragen fietsactie pak de fiets › Groningen Bereikbaar

Veelgestelde vragen fietsactie pak de fiets › Groningen Bereikbaar

Veelgestelde vragen fietsactie pak de fiets

Veelgestelde vragen fietsactie pak de fiets

Hoe meld ik mij aan voor deze fietsactie?
Je kunt je aanmelden via de volgende link. Voor het aanvragen van een e-bike of speed pedelec plaats je een reservering in het reserveringssysteem of in het reserveringssysteem van van je werkgever.

Kan ik gratis deelnemen?
Ja, de actie is helemaal gratis!

Waarom doen jullie deze fietsactie?
Omdat de werkzaamheden in en rond om de stad Groningen hinder geven voor het verkeer. Groningen Bereikbaar richt zich met deze actie op het verminderen van autoverkeer en het stimuleren van fietsgebruik.

Wat houdt deze fietsactie precies in?
Forenzen die dagelijks de auto als vervoersmiddel gebruiken voor het woon-werkverkeer, kunnen een werkweek lang een e-bike of speed pedelec testen. Met deze alternatieven voor de auto kun je een afstand van 10 tot 20 kilometer overbruggen.

Hoe lang loopt de fietsactie?
De actie loopt van 1 juli 2018 tot en met 31 december 2019.

Voor wie is deze fietsactie bedoeld?
De fietsactie is bedoeld voor forenzen die nu met de auto reizen voor het woon-werkverkeer. Iedereen die voor het werk van, naar of via Groningen reist kan mee doen. In een aantal gevallen kun je via je werkgever een fiets lenen.

Wat is het verschil tussen de fietsactie bij werkgevers en de algemene fietsactie?
Een aantal van de bij Groningen Bereikbaar aangesloten werkgevers doet ook mee aan een variant op de actie. Zij stellen zelf e-bikes en soms speed pedelecs beschikbaar om te laten proberen door medewerkers.

Ook als uw werkgever niet is aangesloten kunt u mee doen met de fietsactie via de algemene inschrijving. Iedereen die voor het werk van, naar of via Groningen reist kan mee doen. Voor deze betreffende groep is het testen van een e-bike of speed pedelec mogelijk via Egberts Premium Store in Groningen. Ze zijn leverancier van de e-bike of speed pedelec.

Kan ik als werkgever ook het campagnemateriaal krijgen?
Ja, dat kan! Je kunt e-bike of speed pedelec gebruik in je organisatie promoten. Hiervoor stelt Groningen Bereikbaar zowel offline als online materiaal beschikbaar. Offline materiaal zoals folders en posters kun je aanvragen via info@groningenbereikbaar.nl. Online materiaal is te vinden in de toolkit.

Doet mijn werkgever mee met de fietsactie?
Dat kun je hier zien.

Waarom is deze actie alleen gericht op forenzen?
Groningen Bereikbaar richt zich op alle doelgroepen als het gaat om bereikbaarheid van de stad Groningen. Door middel van het uitvoeren van verschillende projecten en acties werken we samen met overheden, het bedrijfsleven, vervoerders en onderwijsinstellingen. Deze specifieke actie richt zich op forenzen die de auto als vervoersmiddel gebruiken om van, naar of via Groningen te reizen. Zo laten we mensen het gemak van een e-bike of speed pedelec ten opzichte van de auto ervaren.

Welke andere oplossingen heeft Groningen Bereikbaar om anders te reizen?
Een andere oplossing voor anders reizen is de OV-probeerkaart. Met de OV-probeerkaart test je drie weken lang hoe het is om met de bus of trein naar je werk te reizen. Een mooie kans om zelf het OV te ontdekken voor woon-werkverkeer én tegelijkertijd bij te dragen aan de bereikbaarheid van de stad.

Wat zijn de voorwaarden om mee te kunnen doen aan deze actie?
We vragen je om akkoord te gaan met de productvoorwaarden en de privacy voorwaarden, zodat je weet hoe onze dienstverlening eruit ziet. Klik hier om deze voorwaarden te downloaden.

Kan ik mijn reservering ook ongedaan maken?
Ja, dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mailtje naar het volgende emailadres: support@deboomenhetmeer.nl

Wat moet ik doen na het reserveren?
Wanneer je geselecteerd bent, krijg je een bericht. Hierin staat wanneer je jouw e-bike of speed pedelec kunt afhalen. Het enige wat je dan hoeft te doen is jouw e-bike of speed pedelec af te halen bij de met je werkgever afgesproken locatie. Wanneer je via de algemene inschrijving een reservering hebt geplaatst, is de afhaallocatie Egberts Premium Store; Damsterdiep 1, Groningen. Zorg dat je bij het afhalen jouw reserveringsnummer bij de hand hebt. Voor de Speed Pedelec moet je ook je rijbewijs meebrengen. 

Hoe lang kan ik gebruik maken van de e-bike of speed pedelec?
De proefperiode om de e-bike of speed pedelec te testen duurt, zowel via de werkgever als de algemene inschrijving, één werkweek.

Kan ik de e-bike of speed pedelec langer lenen dan één werkweek?
Nee, dat is niet mogelijk. Om zoveel mogelijk mensen deel te kunnen laten nemen aan de actie kun je maximaal één keer een e-bike of speed pedelec reserveren.

Waar moet ik de e-bike of speed pedelec weer inleveren?
Voor deelnemers via de algemene inschrijving geldt dat de gereserveerde e-bike of speed pedelec kan worden afgeleverd bij Egberts Premium Store; Damsterdiep 1, Groningen. Voor een e-bike of speed pedelec van de werkgever geldt de met jou afgesproken locatie als inleverpunt.

Hoe ver kan ik met een e-bike of speed pedelec fietsen?
De actieradius van de e-bike of speed pedelec is afhankelijk van de mate van ondersteuning, wind, heuvels en snelheid. Als de accu leeg is kunt u de e-bike of speed pedelec gebruiken als gewone fiets. U kunt de accu ook weer opladen. Hoe dit moet, leest u bij de volgende vraag.

Hoe laad ik de accu op?
Je krijgt bij het afhalen van de e-bike of speed pedelec onder andere een lader mee. De accu is zowel thuis als op de werkplek op te laden. Een normaal stopcontact (220V/230V) is nodig. Opladen altijd op een droge plek.

Wat doe ik bij problemen met de e-bike of speed pedelec?
Problemen met de e-bike of speed pedelec meld je binnen 24 uur bij de werkgever of Egberts Premium Store. Kleine gebreken worden gerepareerd door de werkgever of Egberts Premium Store. Als je zelf schuldig bent aan de schade, wordt deze verhaald.

Wat moet ik doen bij diefstal?
Neem allereerst contact op met uw werkgever of Egberts Premium Store. Zorg dat u de originele sleutel van de e-bike of speed pedelec heeft.

Ik woon niet op de gewenste afstand, kan ik toch deelnemen aan deze actie?
Nee, helaas niet. We adviseren je contact op te nemen met je lokale rijwielhandelaar, in sommige gevallen is het daar ook mogelijk een e-bike te testen. 

Kan ik gedurende de werkweek ook zowel de e-bike als de speed pedelec gebruiken?
Nee, dat is niet mogelijk. Je kunt maximaal één reservering plaatsen voor een e-bike óf een speed-pedelec. Wanneer je meerdere verschillende e-bikes of speed pedelecs wilt uitproberen, of een advies wilt welke e-bike of speed pedelec het beste bij jou past, verzoeken wij je contact op te nemen met Egberts Premium Store of jouw eigen fietsenhandelaar.

Hoe zit het met privacy?
Wij houden ons aan alle wettelijke regelingen om je privacy te bewaken. Je gegevens worden geanonimiseerd, alleen voor dit experiment gebruikt en voor geen enkel ander doel. Bekijk ook het privacy statement. Na je deelname aan de actie krijg je een vragenlijst opgestuurd waarin we je vragen naar je bevindingen.

Waar kan ik terecht met vragen?
Stuur voor vragen een e-mail aan Groningen Bereikbaar: info@groningenbereikbaar.nl. Zet in de onderwerp regel "Fietsactie".