Gratisreizenbuitendespits OV-chipkaart › Groningen Bereikbaar

Gratisreizenbuitendespits OV-chipkaart › Groningen Bereikbaar

Gratisreizenbuitendespits OV-chipkaart

Gratis reizen buiten de spits in Groningen: ruil je OV-kaart om

Ben jij mbo-, hbo- of wo-student in Groningen? Heb je al langere tijd een OV-weekkaart en wil je vaker gratis reizen? Ruil dan nu je kaart om voor de gratisreizenbuitendespits OV-kaart!

Van 5 t/m 18 september kun je je aanmelden voor de gratisreizenbuitendespits OV-kaart. Hiermee kun je doordeweeks na 9.00 uur in en om Groningen met de bussen van Qbuzz en de treinen van Arriva in het Noorden reizen. Daarnaast is deze kaart geldig om in het weekend met het OV door heel Nederland gratis te reizen! Super aantrekkelijk als je in Groningen of de regio woont. Wil je de kaart wel voor 9.00 ’s ochtends gebruiken, dan kun je met de gebruikelijke korting een kaartje kopen. Nog slimmer is de fiets te pakken. Wil jij ook gratis reizen buiten de spits en blij worden van zo’n OV-kaart? Schrijf je dan snel in voor het experiment. Er zijn 500 van deze OV-kaarten beschikbaar. Op = op.

Inschrijving gesloten

Helaas... de inschrijving is gesloten.

Heb je je aangemeld? Dan krijg je tussen 20 en 22 september te horen of je geselecteerd bent voor de gratisbuitendespitsreizen OV-kaart.

Hoe werkt het?

  • Schrijf je tot uiterlijk maandag 18 september 2017 in.
  • Vanaf 19 september worden de deelnemers geselecteerd voor de in totaal 500 gratisreizenbuitendespits OV-kaarten.
  • Tussen 20 en 22 september krijg je te horen of je een van de gelukkigen bent van deze OV-kaart. Je krijgt dan informatie hoe je op de website van DUO je weekkaart kunt inwisselen voor een weekendreisproduct. In aanvulling daarop krijg je ook een reisproduct op je OV-chipkaart waarmee je doordeweeks in en rond Groningen gratis kunt reizen na de ochtendspits.
  • Als deelnemer geef je toestemming om inzicht te geven in je reisgedrag, dat is belangrijk om de effecten van het experiment te meten. Ook werk je mee aan het beantwoorden van enkele vragen over jouw OV-gebruik tijdens deelname.
  • Bevalt de gratisreizenbuitendespits OV-kaart niet, dan kun je de kaart weer omruilen voor je OV-weekkaart.
  • Het experiment loopt in het studiejaar 2017/2018, t/m 31 juli 2018.

Waarom deze kaart?

In de ochtendspits is het druk in bus en trein. Om studenten te stimuleren op werkdagen niet meer ’s ochtends in de spits het openbaar vervoer te gebruiken, houden Groningen Bereikbaar, het OV-bureau Groningen Drenthe, Qbuzz en Arriva een lokaal experiment met het studentenreisproduct, de vroegere OV-studentenkaart. Het experiment moet bijdragen aan een betere bereikbaarheid van Groningen. De grote onderwijsinstellingen in de stad en ook studentenbelangenverenigingen als de Groninger Studentenbond, de Hanze Studentenbelangen Vereniging en Lijst STERK staan achter de proef.

Wanneer mag ik deelnemen?

Om te mogen deelnemen aan het experiment moet je als hbo- en wo-student het studentenreisproduct met weekabonnement tenminste een jaar hebben. Ben je mbo-student, dan moet je deze OV-kaart met weekabonnement tenminste sinds 1 januari 2017 hebben. Uiteraard studeer je in de stad Groningen. Lees ook het privacy statement.

Wat als ik voor 9:00 uur wil reizen?

Als je op een werkdag voor 9.00 uur de bus of trein wilt nemen met de gratisreizenbuitendespits OV-kaart, kun je met de gebruikelijke korting een kaartje kopen. 40% korting op de treinreis en 34% op de busreis.

 

Meer weten?

Nog vragen? Bekijk de meest gestelde vragen + antwoorden. Of neem contact met ons op.