Gratisreizenbuitendespits OV-chipkaart › Groningen Bereikbaar

Gratisreizenbuitendespits OV-chipkaart › Groningen Bereikbaar

Gratisreizenbuitendespits OV-chipkaart

Gratis reizen buiten de spits in Groningen: ruil je OV-kaart om

De inschrijving is gesloten, aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Ben jij mbo-, hbo- of wo-student in Groningen? Reis je al langere tijd met een OV-weekkaart en wil je vaker gratis reizen? Ruil dan nu je kaart om voor de gratisreizenbuitendespits OV-kaart!

Met de gratisreizenbuitendespits OV-kaart kun je doordeweeks na 9.00 uur gratis in en om Groningen met de bussen van Qbuzz en de treinen van Arriva in het Noorden reizen. Daarnaast kun je met deze kaart in het weekend met het OV door heel Nederland gratis reizen! Super aantrekkelijk als je in Groningen of de regio woont. Wil jij ook gratis reizen buiten de spits en blij worden van zo’n OV-kaart? Schrijf je dan snel in voor het experiment. Er zijn 500 van deze OV-kaarten beschikbaar. Op = op.

Hoe werkt het?

  • Als je geselecteerd bent, ontvang je een e-mail met daarin de oproep om op de website van DUO de wissel van week- naar weekendproduct aan te vragen. In aanvulling daarop krijg je een reisproduct op je OV-chipkaart waarmee je doordeweeks in en rond Groningen gratis kunt reizen na de ochtendspits. Hoe het omwisselen werkt, staat beschreven bij de meest gestelde vragen + antwoorden.
  • Als deelnemer geef je toestemming om inzicht te geven in je reisgedrag, dat is belangrijk om de effecten van het experiment te meten. Ook werk je mee aan het beantwoorden van vragen over jouw OV-gebruik. Check ook het privacystatement.
  • Het experiment loopt in het studiejaar 2017/2018, t/m 31 juli 2018.
  • Bevalt de gratisreizenbuitendespits OV-kaart niet, dan kun je de kaart vóór 1 mei 2018 omruilen voor je OV-weekproduct. Dit laatste doe je bij DUO met een webformulier.
  • Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 4 februari 2018. 
  • Het reisproduct waarmee je doordeweeks in en rond Groningen gratis buiten de ochtendspits kunt reizen, wordt vanaf 1 augustus bij inchecken automatisch van je kaart gehaald. Vanaf 25 augustus kun je je weekend OV weer omwisselen naar een week OV.

Wanneer is de gratisreizenbuitendespits OV-kaart geldig?

  • De kaart is geldig in alle bussen van Qbuzz in Noord-Nederland plus de Qliners 304 en 314 van Arriva (geen andere buslijnen van Arriva) en in alle treinverbindingen van Arriva in Noord-Nederland (ook Friesland).
  • Van dinsdag t/m vrijdag betaal je voor 09:00 uur 's ochtends het volledige reisbedrag.
  • Met de gratisreizenbuitendepits OV-kaart reis je niet gratis met treinen van de NS op werkdagen na 09:00 uur. Tot 09:00 betaal je van dinsdag t/m vrijdag het volledige bedrag, na 09:00 uur krijg je bij de NS 40% korting. En met je nieuwe weekendreisproduct reis je van vrijdag 12:00 uur tot maandag 04:00 uur gratis met het openbaar vervoer door heel Nederland.
  • Check voor de toelichting de meest gestelde vragen + antwoorden.

Waarom deze kaart?

In de ochtendspits is het druk in bus en trein. Om studenten te stimuleren op werkdagen niet meer ’s ochtends in de spits het openbaar vervoer te gebruiken, houden Groningen Bereikbaar, het OV-bureau Groningen Drenthe, Qbuzz en Arriva een lokaal experiment met het studentenreisproduct, de vroegere OV-studentenkaart. Tijdens dit experiment meten we het reisgedrag van de deelnemers. Dit vergelijken we met het reisgedrag van voor de wissel van weekkaart naar de gratisreizenbuitendespits OV-kaart. Zo onderzoeken we of studenten met deze kaart vaker buiten de spits met bus of trein reizen. Het experiment moet bijdragen aan minder volle bussen en treinen in de ochtendspits en daarnee een betere bereikbaarheid van Groningen.

Meer weten?

Nog vragen? Bekijk de meest gestelde vragen + antwoorden. Of neem contact met ons op.