BikeShare 050 › Groningen Bereikbaar

BikeShare 050 › Groningen Bereikbaar

BikeShare 050

BikeShare 050

Op 1 maart 2017 is in Groningen een proef gestart met een twintig slimme deelfietsen onder de naam BikeShare 050. De gratis fietsen zijn voorzien van een slot dat met een app te openen is. Het komende half jaar wordt het deelfietssysteem getest. De pilot is een initiatief van Groningen Bereikbaar.

Honderd gebruikers

Er doen zes partijen mee aan BikeShare 050: het Noorderpoort, het Alfa-college, de Hanzehogeschool, de gemeente Groningen, de provincie Groningen en Groningen Bereikbaar. Iedere partij wijst een beperkt aantal gebruikers aan voor de proef. In totaal zijn er 20 deelfietsen beschikbaar voor 100 gebruikers.

App

Gebruikers van de deelfiets krijgen een inlogcode voor de app van het slimme slot. Met deze app kan de proefpersoon een fiets zoeken, tot vier uur van tevoren reserveren en het slot ontgrendelen. Na het fietsen zet de gebruiker de fiets op slot op een van de aangewezen punten in de stad, zoals scholen, overheidsgebouwen en P+R-terreinen en meldt hij de fiets af voor de volgende gebruiker.

Verspreiding

Als er te veel fietsen op één punt staan, zorgt WerkPro voor een betere verspreiding ervan. De re-integratieorganisatie doet ook de reparaties van de BikeShare 050. Het idee voor het deelfietsensysteem in Groningen komt van Steven de Boer van EnTranCe (Hanzehogeschool).

Instructiehandleiding

In de instructiehandleiding (pdf) staat alles wat je moet weten over het gebruik van BikeShare 050. Bekijk ook de flyer (pdf) en de poster (pdf) van BikeShare 050.

Digitale kaart

Raadpleeg de digitale kaart voor een overzicht van de BikeShare 050-locaties.

Contactformulier BikeShare 050
  • BikeShare 050 bevindt zich nog in de pilotfase. Daarom zijn we erg benieuwd wat gebruikers van het systeem vinden. Heb je een opmerking of een vraag over (het gebruik van) BikeShare 050, vul dan onderstaand contactformulier in. Alle opmerkingen nemen we mee in de evaluatie. Vanwege de pilotfase is het niet mogelijk vragen direct te beantwoorden. Raadpleeg daarom ook de veelgestelde vragen in de FAQ (pdf). 

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

BikeShare 050

BikeShare 050
Op 1 maart startte de pilot BikeShare 050
Op 1 maart startte de pilot BikeShare 050