Banden op spanningsactie P+R › Groningen Bereikbaar

Banden op spanningsactie P+R › Groningen Bereikbaar

Banden op spanningsactie P+R

Banden op spanningsactie P+R

In het najaar kun je weer op verschillende dagen gratis je autobanden op de juiste spanning laten brengen bij het parkeren op de P+R. Met de juiste bandenspanning rij je veiliger, stoot je minder CO2 uit en bespaar je kosten.

De actie vindt plaats op de volgende momenten en locaties:

  • Donderdag 10 oktober op P+R Reitdiep (08:00 tot 15:00)
  • Dinsdag 22 oktober op P+R Hoogkerk (08:00 tot 15:00)
  • Dinsdag 5 november op P+R Haren & P+R Hoogkerk (14:30 tot 19:00)
  • Woensdag 6 november op P+R Haren & P+R Hoogkerk (14:30 tot 19:00)
  • Vrijdag 29 november op P+R Haren (08:00 tot 15:00)

Op 5 en 6 november zijn de tijden van de actie afwijkend, in verband met de Promotiedagen (georganiseerd in het Martiniplaza). Bent u bezoeker van de Promotiedagen? Parkeer dan op P+R Haren of P+R Hoogkerk en maak gebruik van de pendelbus.

Hoe werkt het?

Medewerkers van de organisatie 'Band op Spanning' vragen je bij aankomst op het P+R-terrein of ze gratis jouw bandenspanning mogen controleren. Je ontvangt dan een aanmeldkaart die je achter de ruitenwisser kunt plaatsen. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt vervolgens in de loop van de dag de bandenspanning gecontroleerd. Zo nodig worden de banden opgepompt tot de door de fabrikant geadviseerde spanning. Als bewijs tref je een nieuw kaartje onder je ruitenwisser aan met zowel de oude als de nieuwe bandenspanning.

Liever niet?

Als je liever geen gebruik wilt maken van deze kosteloze bandenservice, dan kun je dit uiteraard kenbaar maken bij de medewerkers van Band op Spanning. Zij zullen nooit ongevraagd aan jouw auto komen.

Veiliger rijden, minder CO2-uitstoot en besparing van kosten

Rijden met een te lage bandenspanning maakt autorijden duurder. Net als op een fiets kost het dan namelijk meer energie om vooruit te komen. De auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. En dan hebben we het nog niet over de enorme hoeveelheid extra CO2 en fijnstof dat wordt uitgestoten als gevolg van het hogere brandstofverbruik.

Kortom, redenen genoeg om te zorgen voor goed opgepompte banden onder je auto. Toch rijden in Nederland 3,5 miljoen auto’s met een te lage bandenspanning. Dat is ongeveer de helft van het hele Nederlandse wagenpark! Die auto’s zorgen samen voor een verspilling van ca. 150 tot 400 miljoen liter brandstof, en zij stoten ca. 0,3 tot 1 miljoen ton extra CO2 uit.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl.