Zomerwerkzaamheden 2019 › Groningen Bereikbaar

Zomerwerkzaamheden 2019 › Groningen Bereikbaar

Zomerwerkzaamheden 2019

Zomer 2019: werkzaamheden in en rond Groningen

In de zomervakantie vinden er op verschillende plekken in en rond de stad Groningen werkzaamheden plaats die voor verkeershinder zorgen. Zo is de zuidelijke ringweg (N7) richting Hoogezand en de N361 tussen Groningen en Adorp zes weken gestremd. Daarnaast rijden er begin augustus acht dagen geen treinen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Weener. Uiteraard zijn er ook veel kleinere werkzaamheden en onderhoudswerkzaamheden die gevolgen kunnen hebben voor het verkeer. Een compleet overzicht van de actuele werkzaamheden vind je op de Slimme Kaart.

Werkzaamheden tijdens de zomervakantie. Klik om in te zoomen.
Werkzaamheden tijdens de zomervakantie. Klik om in te zoomen.

Andere werkzaamheden

Weekendstremmingen N33
De autoweg N33 (Eemshaven-Assen) is dit jaar een aantal keren dicht. Dit heeft vooral te maken met onderhoudswerkzaamheden. Hieronder een opsomming van de data en afgesloten weggedeeltes van de N33.

  • 7 t/m 9 juni: Assen-Gieten
  • 21 t/m 23 juni: Gieten-Veendam
  • 5 t/m 7 juli: Veendam-Siddeburen
  • 13 t/m 15 september: Veendam-Siddeburen
  • 27 t/m 29 september: Gieten-Veendam
  • 11 t/m 13 oktober: Assen-Gieten

Herinrichting Zernikelaan
Van 1 juli tot 25 augustus 2019 worden bij de hoofdentree van Zernike Campus de wegen, fietspaden en de afritten van de ringweg vernieuwd. Ook worden verkeerslichten geplaatst bij de afritten. Voor een overzicht van de werkzaamheden, kijk op onze projectpagina Herinrichting Zernikelaan.

Verkeershinder op A7 Boerakker-Marum
Verkeer vanuit Drachten krijgt ook te maken met verkeershinder op de A7 tussen Boerakker en Marum. Rijkswaterstaat voert tijdens de zomervakantie grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is steeds één rijbaan afgesloten. Het verkeer in beide richtingen gaat over versmalde rijstroken op de andere rijbaan. Meer informatie vind je op de website van Rijkswaterstaat.

Linker afslagen van/naar Leonard Springerlaan dicht
In de zomervakantie is de zuidelijke ringweg (N7) richting Hoogezand dicht. Om de doorstroming op de omleidingsroute via de westelijke ringweg te versterken, worden de beide linker afslagen van en naar de Leonard Springerlaan afgesloten. Verkeer vanuit het noorden naar de Leonard Springerlaan rijdt een rondje over het Vrijheidsplein en vervolgens rechtsaf naar de Leonard Springerlaan (op de borden omleiding nummer 10). Verkeer vanaf de Leonard Springerlaan naar het zuiden rijdt rechtsaf de westelijke ringweg op, neemt afrit 17 en rijdt vervolgens weer de westelijke ringweg op richting het zuiden (op de borden omleiding nummer 9).

Geen treinen Groningen-Leeuwarden
Op zondag 21 juli rijden er bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Leeuwarden.

Stremming A7 Zuidbroek-Westerbroek richting Groningen
In de weekenden van 30 augustus t/m 2 september en van 6 t/m 9 september is de A7 tussen Zuidbroek en Westerbroek afgesloten voor verkeer richting Groningen.

Slimme Kaart

Kijk voor een overzicht van alle actuele werkzaamheden en verkeershinder op de Slimme Kaart.

Zomeracties

Wil je de hinder omzeilen? Bekijk onze zomeracties