Stremming N7 › Groningen Bereikbaar

Stremming N7 › Groningen Bereikbaar

Stremming N7

Stremming zuidelijke ringweg (N7) tijdens zomervakantie

Van vrijdagavond 12 juli (22.00 uur) tot maandag 26 augustus (06.00 uur) wordt de zuidelijke ringweg (N7) tussen knooppunt Julianaplein en (afrit 38) Europaplein voor het verkeer vanuit Drachten/Assen richting Hoogezand gestremd.

Omleiding

De stremming duurt zes weken. Doorgaand verkeer richting Hoogezand wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg van Groningen. Omleidingsroutes vanuit de richtingen Drachten en Assen naar bijvoorbeeld het UMCG of IKEA vind je in onze toolkit.

Verkeer vanuit Drachten en Assen wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg. Klik om in te zoomen.
Verkeer vanuit Drachten en Assen wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg. Klik om in te zoomen.

Werkzaamheden

Combinatie Herepoort gaat de damwanden plaatsen voor de bouw van de verdiepte ligging. Deze werkzaamheden duren tot eind dit jaar. De stremming van zes weken is nodig vanwege de veiligheid. In deze periode worden de damwanden direct langs de rijbaan ingetrild. Meer informatie over de werkzaamheden vind je op de website van Aanpak Ring Zuid.

Acties

De werkzaamheden kunnen voor hinder op de weg zorgen. Parkeren op een P+R-terrein en verder reizen met de bus of fiets is dan een prima alternatief. Deze zomer geldt een korting van 50% op het P+R-maandabonnement. Voor slechts 25 euro per maand reis je dagelijks met de bus vanaf de P+R’s naar de stad Groningen.

Groningen Bereikbaar heeft deze zomer meer acties om de hinder door de werkzaamheden te omzeilen. Hiermee kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met het OV, de fiets of een P+R. Gratis of met korting.

Verkeershinder op A7 Boerakker-Marum

Verkeer vanuit Drachten krijgt ook te maken met verkeershinder op de A7 tussen Boerakker en Marum. Rijkswaterstaat voert tijdens de zomervakantie grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is steeds één rijbaan afgesloten. Het verkeer in beide richtingen gaat over versmalde rijstroken op de andere rijbaan. Meer informatie vind je op de website van Rijkswaterstaat.

Andere werkzaamheden

Ook op enkele andere wegen in en rond Groningen vinden werkzaamheden plaats, zoals bijvoorbeeld op de N361 Groningen-Munnikeweg (Adorp). Check groningenbereikbaar.nl/slimmekaart voor de actuele verkeerssituatie.