Stremming N361 › Groningen Bereikbaar

Stremming N361 › Groningen Bereikbaar

Stremming N361

Stremming N361 Groningen-Munnikeweg (Adorp) tijdens zomervakantie

In de zomervakantie gaat een deel van de N361 tussen Groningen en Winsum op de schop. Het deel tussen de Boterdiepbrug in Groningen tot aan de Munnikeweg (Adorp) is van maandag 15 juli t/m vrijdag 23 augustus in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Omleidingsroutes

Voor weggebruikers die de N361 gebruiken om bij een bestemming boven Adorp te komen (of andersom), worden omleidingsroutes aangegeven. De omleidingsroutes zijn verdeeld over een groot deel van de provincie. Dit is bewust gedaan, zodat de stroom verkeer over de provincie wordt verdeeld en niet één weg of gebied alle extra weggebruikers voor de deur langs krijgt. Alle omleidingen worden vanaf Groningen met gele borden aangegeven. Het bebordingsplan kun je hier downloaden (pdf).

De N361 is voor veel weggebruikers een gebruikelijke route naar het noorden van de provincie, bijvoorbeeld naar Lauwersoog of Pieterburen. Ben je van plan komende zomer vanuit omgeving Groningen naar het noorden van de provincie te gaan of juist andersom? Houd dan rekening met extra reistijd.

De omleidingsroutes zijn verspreid over verschillende wegen. Klik om in te zoomen.
De omleidingsroutes zijn verspreid over verschillende wegen. Klik om in te zoomen.

Fietsers

Ook de fietspaden worden van nieuw asfalt voorzien. Fietsers kunnen wel langs het werk fietsen.

Werkzaamheden

Op het weggedeelte tussen Groningen en Winsum worden de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer verbeterd. Ook wordt de dorpskern Adorp heringericht. Meer informatie over de werkzaamheden vind je op de website van de N361.

Acties

Voor je reis naar de stad Groningen kan de trein tussen Winsum of Sauwerd en Groningen een goed alternatief zijn. Als je in Groningen werkt dan kun je met de OV-probeerkaart drie weken lang gratis ervaren hoe het is om met de trein naar Groningen te reizen.

Groningen Bereikbaar heeft deze zomer meer acties om de hinder door de werkzaamheden te omzeilen. Hiermee kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met het OV, de fiets of een P+R. Gratis of met korting.

Andere werkzaamheden in en rond Groningen

Ook op enkele andere wegen in en rond Groningen vinden werkzaamheden plaats, zoals bijvoorbeeld op de zuidelijke ringweg (N7). Check Groningenbereikbaar.nl/slimmekaart voor de actuele verkeerssituatie.