Student Advies Commissie › Groningen Bereikbaar

Student Advies Commissie › Groningen Bereikbaar

Student Advies Commissie

Student Advies Commissie

Met ruim 55.000 HBO- en WO-studenten is Groningen een echte studentenstad. Al deze studenten veroorzaken een grote hoeveelheid verkeer en zijn dus ook van invloed op de bereikbaarheid van de stad. Groningen Bereikbaar maakt graag gebruik van de kennis en het enthousiasme van de Student Advies Commissie (SAC) Groningen om de stad samen bereikbaar te houden.

SAC Groningen

De SAC Groningen is een studentenadviesbureau waarbinnen enthousiaste studenten aan ruimtelijke vraagstukken werken. Ze maken daarbij gebruik van de ervaring van professionals, zoals experts van Groningen Bereikbaar en de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. De werkzaamheden van de Groningen richten zich op het verzamelen en doorgeven van kennis, het verbinden van partijen en het leveren van advies. De SAC Groningen voert regelmatig een onderzoek uit voor o.a. Groningen Bereikbaar.

Naar de website van de SAC Groningen >

 

Rapport De student op de fiets

In 2013 - 2014 deed de SAC Groningen, in opdracht van Groningen Bereikbaar, onderzoek naar de bereikbaarheid van de vestigingen van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. In juni 2014 leverden de onderzoekers hun adviesrapport 'De student op de fiets' op. In dit rapport geven zij inzicht in de vervoerstromen van studenten, analyseren zij de bereikbaarheid van de verschillende onderwijslocaties en presenteren zij adviezen voor het verbeteren van deze bereikbaarheid. Het gaat om het eerste onderzoek van de SAC Groningen.

Lees het adviesrapport De student op de fiets; verslaggeving en resultaatweergave van het onderzoek naar de bereikbaarheid van Groningse hogeronderwijsinstellingen (pdf, 5,7 MB)