P+R Leek › Groningen Bereikbaar

P+R Leek › Groningen Bereikbaar

P+R Leek

P+R Leek

Bij Leek is een P+R gerealiseerd met 200 parkeerplaatsen, 40 fietsenstallingen en diverse andere voorzieningen. De P+R ligt langs de A7. De aanleg is in november 2018 begonnen. Vanaf 20 juli 2019 konden auto's parkeren op de P+R.

De P+R moet een volwaardig vervoerknooppunt worden, oftewel een hub. Op de hub P+R Leek komen een comfortabele wachtruimte en voorzieningen als WiFi en een watertappunt. Verder komen er fietskluizen en een oplaadpunt voor de fiets en auto. Deze voorzieningen dragen eraan bij dat reizigers er op een prettige manier kunnen wachten en overstappen. 

De verlichting is nog niet gereed maar zal vóór de winter 2019/2020 branden. De definitieve wachtruimtes voor de buspassagiers de overdekte fietsstalling en de laadpalen voor elektrische auto's worden na de zomer aangebracht. De busafrit bij de A7 zal medio september in gebruik worden genomen.

HOV Leek

De werkzaamheden zijn onderdeel van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Leek, de verbetering van de busverbinding tussen Leek en Groningen. Hierdoor rijdt de bus sneller en comfortabeler van Leek naar Groningen. Dit maakt de bus een aantrekkelijk alternatief voor de auto.