Herinrichting Zernikelaan › Groningen Bereikbaar

Herinrichting Zernikelaan › Groningen Bereikbaar

Herinrichting Zernikelaan

Herinrichting Zernikelaan

Opdrachtgevers gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen werken samen aan de verbetering van de verkeerssituatie en uitstraling van de Zernikelaan.

Zij investeren fors in de verblijfskwaliteit en de verkeersveiligheid waarmee de sfeer en uitstraling van de Zernike Campus een boost krijgen.

De Zernike promenade wordt een brede parkstrook langs de vijver. Het gebied bij de Duisenbergvijver wordt het nieuwe groene hart van de campus. De busbaan en de weg vormen een aantrekkelijke verbinding door de Zernike Campus met bestaande en nieuwe bomen in combinatie met een fiets- en voetpad. Met deze ingrepen wordt de Zernike Campus in het noorden waar voornamelijk de bedrijven gevestigd zijn en het onderwijsdeel in het zuiden van Zernike een samenhangend geheel. Waar het goed werken en studeren is. Eind 2021 moet de totale uitvoering gereed zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Groningen.

Een impressie van de toekomstige Zernikelaan
Een impressie van de toekomstige Zernikelaan

Werkzaamheden

Van 1 juli tot 25 augustus 2019 zullen bij de hoofdentree van de campus de wegen, fietspaden en de afritten van de ringweg worden vernieuwd. Ook worden verkeerslichten geplaatst bij de afritten. Houd ook de website van Campus Groningen in de gaten voor de actuele informatie.

1-13 juli: fiets- en voetpad oostzijde Zernikelaan
Van maandag 1 juli t/m zaterdag 13 juli is het fiets- en voetpad aan de oostzijde van de Zernikelaan afgesloten. Dit betekent dat fietsers vanuit het centrum Zernike Campus alleen kunnen bereiken via Park Selwerd en Linnaeusborg.

8-13 juli: afrit N370 Paddepoel/Zernike
Van maandag 8 juli t/m zaterdag 13 juli is de afrit vanaf Ring Noord (zuidzijde) naar Zernike/Paddepoel gestremd. Ook het eerste deel van de Zonnelaan is afgesloten. Verkeer vanaf Ring Noord richting Zernike/Paddepoel/Selwerd wordt omgeleid via afrit de Hoogte en vervolgens via de noordzijde van Ring Noord terug naar afrit Zernike Campus. Verkeer vanaf Ring West richting Zernike wordt omgeleid via de Pleiadenlaan.

14 juli-23 augustus: afrit Zernike en rijbaan Zernikelaan
Van zondag 14 juli t/m vrijdag 23 augustus is de afrit vanaf Ring Noord (noordzijde) naar Zernike afgesloten. Ook de Zernikelaan is in deze periode tot en met het viaduct in twee richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende afrit op de N355 (afrit Reitdiep). De opritten naar Ring Noord en de afrit aan de zuidzijde (richting Paddepoel) zijn open voor het wegverkeer.

Videokanaal Groningen Bereikbaar

Bekijk nu onze video's