Herinrichting Zernikelaan › Groningen Bereikbaar

Herinrichting Zernikelaan › Groningen Bereikbaar

Herinrichting Zernikelaan

Herinrichting Zernikelaan

Opdrachtgevers gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen werken samen aan de verbetering van de verkeerssituatie en uitstraling van de Zernikelaan.

Zij investeren fors in de verblijfskwaliteit en de verkeersveiligheid waarmee de sfeer en uitstraling van de Zernike Campus een boost krijgen.

De Zernike promenade wordt een brede parkstrook langs de vijver. Het gebied bij de Duisenbergvijver wordt het nieuwe groene hart van de campus. De busbaan en de weg vormen een aantrekkelijke verbinding door de Zernike Campus met bestaande en nieuwe bomen in combinatie met een fiets- en voetpad. Met deze ingrepen wordt de Zernike Campus in het noorden waar voornamelijk de bedrijven gevestigd zijn en het onderwijsdeel in het zuiden van Zernike een samenhangend geheel. Waar het goed werken en studeren is. Eind 2021 moet de totale uitvoering gereed zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Groningen.

Een impressie van de toekomstige Zernikelaan
Een impressie van de toekomstige Zernikelaan

Videokanaal Groningen Bereikbaar

Bekijk nu onze video's