Zuidelijke ringweg richting Drachten/Assen 10-13 januari dicht › Groningen Bereikbaar

Zuidelijke ringweg richting Drachten/Assen 10-13 januari dicht › Groningen Bereikbaar

Zuidelijke ringweg richting Drachten/Assen 10-13 januari dicht

Zuidelijke ringweg richting Drachten/Assen 10-13 januari dicht

08 januari 2020

Van vrijdag 10 januari 22.00 uur tot maandag 13 januari 05.00 uur is de zuidelijke ringweg afgesloten voor verkeer richting Drachten/Assen. Het gaat om het gedeelte vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de afrit Hereweg. Verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. Combinatie Herepoort gaat in het weekend aan de slag met een langsvoeg op de noordbaan van de zuidelijke ringweg.

Locaties werkzaamheden aan voeg. Bron: Aanpak Ring Zuid.
Locaties werkzaamheden aan voeg. Bron: Aanpak Ring Zuid.

Aanvullende verkeersmaatregelen

Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. Dit betekent dat het verkeer zich ook anders door de stad Groningen zal bewegen. Dit kan vooral tot hinder leiden op de Europaweg en Sontweg. Als gevolg hiervan nemen we op twee locaties aanvullende maatregelen: bij de IKEA en bij het kruispunt Bornholmstraat - Kotkastraat.

IKEA
Auto's die het parkeerterrein van de IKEA verlaten, moeten verplicht rechtsaf. Hierdoor wordt de doorstroming en de verkeersveiligheid op de Sontweg  gewaarborgd. Verkeer dat de stad verlaat, kan vervolgens via de Sontbrug en Sint Petersburg naar de oostelijke ringweg rijden.

Kruispunt Bornholmstraat - Kotkastraat
Op het kruispunt Bornholmstraat - Kotkastraat moet autoverkeer vanaf de Kotkastraat verplicht rechtsaf richting de rotondes onder de zuidelijke ringweg. Dit om het verkeer te spreiden en verkeershinder op de Sontbrug te voorkomen.

Langsvoeg

Een voeg is een constructie van ongeveer een meter breed die twee weggedeeltes aan elkaar verbindt. De 'langsvoeg' die de problemen aan de weg veroorzaakt, bevindt zich in de lengte van de rijbanen tussen de 'oude' rijbanen en de 'nieuwe' weggedeeltes van de tijdelijke weg. Dit ter hoogte van de viaducten bij de Hereweg, de Esperantokruising en het Oude Winschoterdiep. Komend weekend worden de stalen platen die onder het asfalt liggen vervangen door mortel balken. De komende tijd moet blijken of hiermee de problemen met de voeg zijn verholpen.

Overdag en 's nachts

De werkzaamheden zijn zowel overdag als 's nachts.

Bron: Aanpak Ring Zuid