Zondagochtend 7 juli inrijden nieuw viaduct en ontbijt op de ring › Groningen Bereikbaar

Zondagochtend 7 juli inrijden nieuw viaduct en ontbijt op de ring › Groningen Bereikbaar

Zondagochtend 7 juli inrijden nieuw viaduct en ontbijt op de ring

Zondagochtend 7 juli inrijden nieuw viaduct en ontbijt op de ring

02 juli 2013
Buurtbewoners uit De Hunze en Beijum-Zuid krijgen van de projectorganisatie van de provincie Groningen dan een ontbijt op de Ring aangeboden.

Locatie

Vanaf vrijdagavond 5 juli 19.00 uur t/m maandagochtend 8 juli 6.00 uur is de Oostelijke Ringweg in verband met het inrijden van het viaduct en het slopen van het bestaande fietsviaduct ter hoogte van Beijum-Zuid afgesloten. Belangstellenden zijn van harte welkom aan de Beijum-Zuidzijde ter hoogte van het huidige tijdelijke kruispunt, maar moeten rekening houden met omleidingen. Het verzoek is daarom om zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar de locatie komen. Automobilisten kunnen het beste parkeren bij Kardinge.

Loop-/fietsroute op zondagochtend 7 juli

Voetgangers die uit de richting De Hunze komen kunnen men met behulp van verkeersregelaars de Oostelijke Ringweg oversteken ter hoogte van het huidige tijdelijke kruispunt bij Beijum-Zuid. Voetgangers en fietsers vanuit de richting Beijum-Zuid kunnen gebruik maken van het fietspad en de nieuwe rotonde.

Omleiding verkeer van 5 t/m 8 juli en overlast

Van vrijdagavond 5 juli 19.00 uur t/m maandagochtend 8 juli 6.00 uur is de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Beijum-Zuid afgesloten. Dit heeft te maken met het inrijden van het nieuwe viaduct. Het ernaast gelegen huidige fietsviaduct wordt dan gesloopt. Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer voor de wijken Lewenborg, Kardinge, Ulgersmaborg en Beijum-Zuid kan wel gebruik maken van de Oostelijke Ringweg. Deels wordt dit verkeer geleid via een omleidingsroute door Beijum-Noord/Zuid en de busbaan Kardinge. De omleidingsroute is met gele omleidingsborden aangegeven.

Overlast ook 's nachts

De verwachting is dat de sloopwerkzaamheden die vrijdagavond beginnen voor overlast voor de omgeving kunnen zorgen. Een gedeelte van deze werkzaamheden vindt ook vrijdagnacht plaats.

Kunt u er niet bij zijn?

De werkzaamheden zijn ook te volgen via de website www.ringgroningen.nl.