Zomervakantie: stremmingen op N7 en N361 › Groningen Bereikbaar

Zomervakantie: stremmingen op N7 en N361 › Groningen Bereikbaar

Zomervakantie: stremmingen op N7 en N361

Zomervakantie: stremmingen op N7 en N361

20 juni 2019

Tijdens de zomervakantie is de zuidelijke ringweg (N7) richting Hoogezand afgesloten. Ook de N361 tussen Groningen en Munnikeweg (Adorp) is zes weken gestremd. Daarnaast rijden er begin augustus acht dagen geen treinen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Weener.

Stremming zuidelijke ringweg

Van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot en met maandag 26 augustus 06.00 uur wordt de zuidelijke ringweg (N7) tussen het Julianaplein en het Europaplein voor het verkeer vanuit Drachten/Assen richting Hoogezand gestremd. Combinatie Herepoort gaat dan de damwanden plaatsen voor de bouw van de verdiepte ligging. Deze werkzaamheden duren tot eind dit jaar. De stremming voor het verkeer duurt zes weken. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg van Groningen.

Stremming N361 tussen Groningen en Munnikeweg (Adorp)

In de zomervakantie gaat ook een deel van de N361 tussen Groningen en Winsum op de schop. Het deel tussen de Boterdiepbrug in Groningen tot aan de Munnikeweg (Adorp) is van maandag 15 juli 06.00 uur tot uiterlijk maandag 26 augustus 07.00 uur in beide richtingen afgesloten voor verkeer. De omleidingen worden vanaf Groningen met gele borden aangegeven. Ook de fietspaden worden van nieuw asfalt voorzien. Fietsers kunnen wel langs het werk fietsen.

Geen treinen maar bussen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Winschoten/Weener

Van woensdag 31 juli tot en met woensdag 7 augustus rijden er geen treinen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Winschoten/Weener. Tijdens deze periode wordt de Helperzoomtunnel onder het spoor geschoven. Daarnaast zijn er spoorwerkzaamheden ter hoogte van station Groningen Europapark en De Vork in Haren. Arriva en NS zetten bussen in.

De werkzaamheden op kaart. Klik om in te zoomen.
De werkzaamheden op kaart. Klik om in te zoomen.

Meer informatie

Op www.groningenbereikbaar.nl/zomer vind je meer informatie over deze en andere werkzaamheden, omleidingskaartjes en zomeracties voor fiets, OV en P+R, waarmee je de hinder kunt omzeilen.

Op de hoogte blijven

Voor deze en andere werkzaamheden, check voor vertrek www.groningenbereikbaar.nl/slimmekaart en bekijk de actuele verkeerssituatie. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws over verkeershinder door werkzaamheden? Volg Groningen Bereikbaar op social media en meld je aan voor de nieuwsbrief via www.groningenbereikbaar.nl/nieuwsbrief. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.