Winnares Kubike voortaan slim onderweg per ebike naar het werk › Groningen Bereikbaar

Winnares Kubike voortaan slim onderweg per ebike naar het werk › Groningen Bereikbaar

Winnares Kubike voortaan slim onderweg per ebike naar het werk

Winnares Kubike voortaan slim onderweg per ebike naar het werk

18 november 2015
Harma Bakker uit Leek heeft de Kubike gewonnen. Zij kreeg de groene elektrische fiets op vrijdag 13 november uit handen van directeur Wilko Huyink van Groningen Bereikbaar. Met de Kubike-actie tijdens de Promotiedagen voor het Bedrijfsleven Noord-Nederland bracht Groningen Bereikbaar de ebike onder de aandacht als alternatief vervoersmiddel voor het woon-werkverkeer naar Groningen. 

Promotiedagen

Mevrouw Bakker was één van de bezoekers van de Promotiedagen, die op 3 en 4 november plaatsvonden in MartiniPlaza in Groningen. Op de gezamenlijke stand van Groningen Bereikbaar, Aanpak Ring Zuid en het OV-bureau Groningen Drenthe vulde ze als één van de vele bezoekers de speciale flyer in. Daarmee dong ze mee naar deze Kubike of 1 van de 20 OV-Chipkaarten met een saldo van 20 euro. Met deze prijzen wil Groningen Bereikbaar forenzen stimuleren om vaker de auto te laten staan en alternatieve vormen van vervoer te kiezen. En daarmee bij te dragen aan een bereikbare en duurzame stad. Bij de loting op 6 november kwam mevrouw Bakker als winnares uit de bus.

Woon-werkverkeer

Harma Bakker woont in Leek en werkt in het Martini Ziekenhuis. Ze is erg blij met de fiets en gaat hem ook zeker gebruiken voor woon-werkverkeer om files te vermijden. Bijkomend voordeel van het winnen van de elektrische fiets is dat ze nu ook haar man kan bijhouden op de racefiets. Hij gaat elke dag met de racefiets naar zijn werk in Hoogkerk.