Werkzaamheden Meerwegbrug uitgesteld › Groningen Bereikbaar

Werkzaamheden Meerwegbrug uitgesteld › Groningen Bereikbaar

Werkzaamheden Meerwegbrug uitgesteld

Werkzaamheden Meerwegbrug uitgesteld

07 september 2018

De werkzaamheden aan de Meerwegbrug tussen de A28 en de Meerweg bij Haren zijn uitgesteld. Horeca ondernemers aan de Meerweg spanden een kort geding aan tegen de provincie Groningen over de afsluiting van de brug.

De brug zou vanwege de werkzaamheden al tussen 3 augustus en 3 september gestremd zijn voor autoverkeer, maar vanwege bezorgdheid bij horecaondernemers en landbouwers rond de Meerweg stelde de provincie de werkzaamheden uit tot september. Ook daar waren de ondernemers het niet mee eens en maakten bezwaar. De provincie krijg op woensdag 19 september de gelegenheid om aan te tonen dat de werkzaamheden deze maand uitgevoerd moeten worden. De werkzaamheden liggen tot die tijd stil.

Renovatie

De brug aan de Meerweg bij Haren is aan renovatie toe. Verder wil de provincie Groningen de oversteek voor fietsers opnieuw inrichten om deze geschikt te maken voor de snelle fietsroute tussen Groningen en Assen. Ook krijgt de Meerweg ter hoogte van de Paalkoepel nieuw asfalt. Tijdens de werkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid via Groningen en De Punt. Voor fietsers en voetgangers wordt een tijdelijke fietsersbrug geplaatst.