Werkzaamheden aan Oostersingel maandag 31 augustus van start › Groningen Bereikbaar

Werkzaamheden aan Oostersingel maandag 31 augustus van start › Groningen Bereikbaar

Werkzaamheden aan Oostersingel maandag 31 augustus van start

Werkzaamheden aan Oostersingel maandag 31 augustus van start

27 augustus 2015
De gemeente Groningen gaat de Oostersingel opnieuw inrichten. Er komt meer ruimte voor parkeren, de parkeervakken verplaatsen van de weg naar de stoep. Op verschillende plekken komen fietsstroken. Ook worden er nieuwe bomen geplant. De werkzaamheden beginnen op maandag 31 augustus 2015.

Bussen

De Oostersingel wordt opnieuw ingericht om de bussen beter te laten doorrijden. Bussen hebben nu regelmatig vertraging omdat ze stil moeten staan op de Oostersingel. Dit komt omdat de weg eigenlijk net te krap is voor alle bussen, auto’s, fietsen en geparkeerde auto’s. Ook moet de herinrichting mogelijk maken dat er in de toekomst meer en langere (24-meter) bussen via het Hanzeplein en de Oostersingel naar Kardinge en het Zernike kunnen rijden. Tot slot gaat de straat op de schop om het UMCG goed bereikbaar te houden.

Planning

De werkzaamheden aan de Oostersingel duren tot medio december. Ze starten vanaf het Damsterdiep en gaan richting de WA Scholtenstraat. De werkzaamheden zijn opgedeeld in fases. De eerste fase begint op 31 augustus en duurt ongeveer 4 weken. Daarna start fase 2. Bekijk het overzicht van de verschillende fases.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Groningen.