Geen treinen van 31 augustus tot 3 september › Groningen Bereikbaar

Geen treinen van 31 augustus tot 3 september › Groningen Bereikbaar

Geen treinen van 31 augustus tot 3 september

Geen treinen van 31 augustus tot 3 september

27 augustus 2018

Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september rijden er tussen Groningen-Weener, Groningen-Veendam  en Groningen-Assen bussen in plaats van treinen. Dit is vanwege werkzaamheden aan het spoor in Groningen en Haren.

Werkzaamheden

ProRail werkt aan de fiets- en voetgangersonderdoorgang bij station Haren. Zij rijden drie voorgebouwde betonnen spoordekken in op de plek waar de onderdoorgang komt. Daarna wordt het spoor teruggebouwd op de spoordekken zodat de treinen hier weer kunnen rijden. Vervolgens wordt verder gebouwd aan de onderdoorgang. Daarnaast doet aannemer Combinatie Herepoort in Groningen bodemonderzoek bij de Esperantokruising en de Helperzoomtunnel. In opdracht van ProRail wordt hier ook met machines roest van het spoor verwijderd. Vanwege het bodemonderzoek is de Verlengde Lodewijkstraat op zaterdag voor de helft afgesloten. De weg bijft toegankelijk voor verkeer, er worden verkeersregelaars ingezet.

Gevolgen voor de treinreis

 Van vrijdag 31 augustus 02.00 uur tot maandag 3 september 04.30 uur

  • Van vrijdag tot en met zondag rijden er NS-bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Assen
  • Van vrijdag tot en met zondag rijden er tussen Groningen en Weener en tussen Groningen en Veendam stop- en snelbussen van Arriva;
  • De extra reistijd is 30 tot 45 minuten.
  • Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Extra bussen

Naast de treinvervangende bussen van NS en Arriva, rijdt lijn 309 van Qbuzz tussen Groningen en Assen vaker. Op 1 en 2 september rijdt deze bus van ’s ochtends 07:00 uur tot middernacht twee keer per uur.

Geldig vervoerbewijs

Reizigers die gebruik maken van vervangend vervoer met een NS- of Arriva-bus, hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist men net zoals met de trein. In- en uitchecken kan op het betreffende treinstation, ook als de reis begint of eindigt met een trein-vervangende bus.