Vrijdagavond 14 juli start reparatie Oostersluisbrug › Groningen Bereikbaar

Vrijdagavond 14 juli start reparatie Oostersluisbrug › Groningen Bereikbaar

Vrijdagavond 14 juli start reparatie Oostersluisbrug

Vrijdagavond 14 juli start reparatie Oostersluisbrug

07 juli 2017

Vrijdagavond 14 juli wordt gestart met de herstelwerkzaamheden aan de zuidelijke Oostersluisbrug in Groningen. Het brugdek wordt verwijderd en voor reparatie naar een werf in Groningen gebracht. In het weekend van 26 augustus wordt het brugdek teruggeplaatst. Tijdens de reparatieperiode is de zuidelijke brug afgesloten en is alleen de noordelijke brug beschikbaar voor het verkeer.

Aanvaring

De zuidelijke Oostersluisbrug werd op 12 juli 2016 aangevaren door een binnenvaartschip. De brug is dermate beschadigd dat een ingrijpende reparatie van het brugdek noodzakelijk is waarna alle verkeer weer over de brug kan. Rijkswaterstaat kiest voor een reparatie in de zomervakantie, waardoor de overlast voor het wegverkeer zoveel mogelijk wordt beperkt.

Vertraging

Het verkeer kan gewoon gebruik maken van de noordelijke brug. Rekening moet worden gehouden met vertraging omdat tijdens de reparatieperiode alleen de noordelijke brug beschikbaar is. Voor het wegverkeer zijn omleidingsroutes ingesteld die met gele borden worden aangegeven.

UPDATE 22-08

In het weekeinde van vrijdag 25 augustus 20.00 uur tot maandag 28 augustus 6.00 uur worden de herstelwerkzaamheden aan de zuidelijke Oostersluisbrug in Groningen afgerond. De terugplaatsing van het brugdek gebeurt naar verwachting op vrijdagavond 25 augustus tussen 22.00 en 23.00 uur. De vaarweg is dat weekeinde gestremd voor het scheepvaartverkeer. Vanaf maandag 28 augustus 6.00 uur kan alle verkeer weer over de brug rijden.

Bron: Rijkswaterstaat