Wegafsluitingen, parkeren en vervoer rond de 4 mijl van Groningen › Groningen Bereikbaar

Wegafsluitingen, parkeren en vervoer rond de 4 mijl van Groningen › Groningen Bereikbaar

Wegafsluitingen, parkeren en vervoer rond de 4 mijl van Groningen

Wegafsluitingen, parkeren en vervoer rond de 4 mijl van Groningen

09 oktober 2014
Aankomend weekend staat de 4 mijl van Groningen weer op het programma. Een evenement waar liefst 21.500 mensen aan meedoen en wat ook nog eens zo'n 70.000 toeschouwers trekt. Dit brengt uiteraard ook de nodige verkeersdrukte met zich mee. Een aantal dingen om rekening mee te houden..

Stremmingen

Op zaterdagavond 11 oktober wordt het evenement 4mijl4you georganiseerd. Het gehele parcours van de 4 mijl is dan van 19.45 uur tot 23.00 uur gestremd. Dit parcours loopt vanaf het centrum van Haren via de Rijksstraatweg, over de Verlengde Hereweg, Hereweg en Herestraat verder over de Vismarkt en eindigt via de Brugstraat en A-straat uiteindelijk bij de Hoendiepskade.  Op zondag 12 oktober vindt de 'grote' variant van de 4 mijl plaats. Dan is het hierboven genoemde parcours van 12.45 uur tot 17.00 uur gestremd. Zie ook de kaart van het parcours van de 4 mijl.

Parkeren in Groningen

Deelnemers en bezoekers kunnen op 12 oktober gratis parkeren op één van de volgende parkeerfaciliteiten:
  • Gasunie Groningen (Concourslaan 17, 9727 KC Groningen)
  • IKEA (Sontweg 9, 9723 AT Groningen)
  • Bastion Hotel (Bornholmstraat 99, 9723 AW Groningen)
Houd daarnaast ook de parkeeradviezen die te lezen zijn op de digitale informatieborden langs de Groninger toegangswegen in de gaten. In samenwerking met de gemeente Groningen en Topsport Noord-Nederland heeft Groningen Bereikbaar voor dit evenement de beste parkeermogelijkheden in verschillende situaties uitgedacht en zal deze met de weggebruiker delen via deze digitale informatieborden.

Openbaar vervoer

Trein Op vertoon van het startbewijs kunnen deelnemers op 12 oktober tussen 11.00 uur en 18.00 uur gratis met de trein reizen tussen Groningen en Haren. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur stoppen ook de intercity treinen van de NS op station Haren.  Bus Vanaf de verschillende parkeerfaciliteiten in Groningen vertrekt meerdere malen per dag een pendeldienst naar de start in Haren. Deelnemers kunnen op vertoon van hun startbewijs gratis van Groningen naar de start reizen met deze bussen. Bezoekers kunnen gebruik maken van Arriva lijndienst 5, die gaat onder andere via de P+R Haren, Groningen Centraal Station, de Grote Markt en de Sontweg naar het eindstation Groningen Europapark. Via Centraal Station of station Europapark kan er dan naar Haren afgereisd worden. Pendeldienst heen
De pendelbussen rijden tussen 11.00 en 14.15 uur van Centraal Station Groningen, de Sontweg, de Bornholmstraat en Martiniplaza (parkeerterrein Gasunie) naar de haltes bij de start in Haren (halte 1, 2 en 3). Na 13.00 uur rijden deze bussen alleen nog tot de Helperzoom (halte 4). Vanaf daar is de start via de Kerklaan gemakkelijk te bereiken. Pendeldienst terug
Tussen 15.00 en 18.00 uur rijden de pendeldiensten vanaf de Aweg naar de opstapplaatsen Sontweg, Bornholmstraat, Martiniplaza (parkeerterrein Gasunie) én naar parkeerplaats Mercure Hotel Haren, Transferium Haren en NS station Haren. In de pendelbussen geldt het startnummer als vervoersbewijs, zowel voor de heen- als terugweg. De juiste uitstaphalte wordt bepaald door je startnummer en de kleur hiervan. Deze zijn aangegeven op de plattegrond.

Fiets

Komt u met de fiets naar Haren dan kunt u deze stallen achter het Maartenscollege, aan de Hemmenlaan. Fietsen zijn niet toegestaan in het startgebied. Kijk voor meer informatie over de 4 mijl en verschillende plattegronden met o.a. looproutes en oversteekplaatsen op de site van de 4 mijl.