Waterloolaan gestremd van 1 tot 13 juli 2019 › Groningen Bereikbaar

Waterloolaan gestremd van 1 tot 13 juli 2019 › Groningen Bereikbaar

Waterloolaan gestremd van 1 tot 13 juli 2019

Waterloolaan gestremd van 1 tot 13 juli 2019

28 juni 2019

Vanwege werkzaamheden wordt de Waterloolaan in Groningen afgesloten voor doorgaand verkeer van maandag 1 juli 09.00 uur tot zaterdag 13 juli 20.00 uur. Ook in de week van 19 tot en met 23 augustus wordt de weg af en toe afgesloten. Verkeer kan omrijden via de Verlengde Willemstraat, Verlengde Oosterweg en Anna Paulownastraat richting de Hereweg. 

 

Uiterlijk op 26 augustus 2019 wordt de Waterloolaan opengesteld voor tweerichtingsverkeer. De komende tijd gaat aannemer Combinatie Herepoort aan de slag om de weg hiervoor aan te passen. Ook worden er maatregelen genomen om sluipverkeer tegen te gaan. 

 

 

 

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn gesplitst in twee fases. Fase 1 is vóór de zomervakantie, van maandag 24 juni tot en met zaterdag 13 juli (met 13 juli als reservedag). In deze fase wordt de weg opnieuw geasfalteerd en bestraat. Fase 2 is na de vakantie, van maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus. Dan worden onder andere markeringen aangebracht en de verkeerslichten geplaatst. Er wordt alleen overdag gewerkt, op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur, behalve in het laatste weekend. 

 

 

Tweerichtingsverkeer

 

In de plannen voor de ombouw van de zuidelijke ringweg verandert ook een aantal omliggende straten, zoals de Waterloolaan. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer. Aan het einde van de ombouw van de zuidelijke ringweg krijgt de Waterloolaan haar definitieve nieuwe inrichting. Die inrichting past bij de sfeer van het aan te leggen Zuiderplantsoen.

 

Daarop vooruitlopend wordt de straat nu alvast ingericht voor tweerichtingsverkeer. Dat is nodig omdat de Kempkensberg na de zomervakantie wordt afgesloten, vanwege de aanleg van de bouwkuip voor de verdiepte ligging. Via de Waterloolaan blijven DUO/Belastingdienst en de nabijgelegen woningen vanaf de Hereweg bereikbaar. De maximumsnelheid blijft 30 km/uur. Omdat bewoners en bezoekers straks niet meer (half) op de weg mogen parkeren, komen er meer parkeervakken. De kruisingen met de Sterrebosstraat en de Verlengde Oosterweg krijgen een opvallende rode kleur. Zebrapaden moeten het oversteken makkelijker maken. Tot slot worden er bij de Hereweg verkeerslichten geplaatst zodat het verkeer vanuit de Waterloolaan makkelijker de Hereweg kan oprijden.

 

Bron: Aanpak Ring Zuid