Voortgang werkzaamheden Noordzeebrug en Ring Oost: meimaand klusmaand › Groningen Bereikbaar

Voortgang werkzaamheden Noordzeebrug en Ring Oost: meimaand klusmaand › Groningen Bereikbaar

Voortgang werkzaamheden Noordzeebrug en Ring Oost: meimaand klusmaand

Voortgang werkzaamheden Noordzeebrug en Ring Oost: meimaand klusmaand

21 april 2015
Het jaar 2015 is voor het project Noordzeebrug/Bedumerweg in alle heftigheid losgebarsten. In de komende maanden zal hier veel werk worden verzet. Tegelijkertijd wordt er bij Beijum-Noord/Groningerweg hard doorgewerkt om hier het laatste deelproject van de Oostelijke Ringweg succesvol af te ronden. Eveneens zullen in 2015 op de Oostelijke Ringweg de huidige viaducten Meedenpad en Stadsweg plaats maken voor fietsecoducten.

Voortgang werkzaamheden Noordzeebrug/Bedumerweg - Poortweg tot 1 mei afgesloten

Tot 1 mei 2015 is de Poortstraat voor autoverkeer ─ dat vanaf de Bedumerweg de Poortweg in wil rijden ─ afgesloten. Voor fietsers geldt deze afsluiting niet. De werkzaamheden hebben te maken met de verdere ontsluiting van de nieuwe rotonde van de Bedumerweg op de Noordelijke Ringweg. Bedrijven nabij de West-Indische kade blijven bereikbaar via de parallelweg.

Bedumerweg in meivakantie afgesloten

Vanaf 30 april (22.00 uur) zijn de aansluitingen Bedumerweg/Ring Noord t/m 13 mei (22.00 uur) in beide richtingen afgesloten. Het is dan niet mogelijk om vanaf de Noordelijke Ringweg de Bedumerweg in te rijden, of omgekeerd via de Bedumerweg de stad uit te rijden. Ook deze werkzaamheden hebben te maken met de verdere ontsluiting van de nieuwe rotonden bij de Noordelijke Ringweg. 

Overlast Ring Noord richting Winsum van 13 april t/m 12 juni

In de periode 13 april-12 juni 2015 dient het verkeer vanaf de Noordelijke Ringweg richting Winsum en vice versa rekening te houden met overlast. In beide richtingen staan er ter hoogte van het viaduct (Winsumertunnel) verkeerslichten. Het verkeer krijgt dan 'om en om' groen. In het weekend van 5 juni is de aansluiting met de weg naar Winsum (N361) wederom in beide richtingen volledig afgesloten.

Voortgang werkzaamheden Ring Oost

Sloop Stadswegviaduct en nieuwbouw

Nadat in het weekend van 17 april het Stadswegviaduct (fietsbrug) is gesloopt, start aannemer Roelofs met de bouw van het nieuwe viaduct. Een gedeelte wordt – net als bij de andere nieuwe viaducten – naast de weg gebouwd (ter hoogte van Kardinge), een ander gedeelte wordt prefab aangeleverd. Voor de fietsers komt er een tijdelijke fietsbrug, pal naast de huidige locatie Stadsweg. De bouwwerkzaamheden voor het nieuwe viaduct duren tot aan de bouwvak (tot in juli a.s.). De omgeving dient in deze periode rekening te houden met eventuele geluidshinder. 

Verkorte toerit

Voor de (verkeers)veiligheid van de werkzaamheden is het noodzakelijk gedurende deze periode de toerit (oprit naar) vanaf Lewenborg/Ulgersmaborg naar de Oostelijke Ringweg richting Hoogezand in te korten.

Nieuw Meedenpad (viaduct)

Vanaf augustus wordt het Meedenpadviaduct gesloopt. Hier komt geen tijdelijke fietsbrug. Fietsers die normaal gebruik maken van het Meedenpad worden dan via het viaduct bij Kardinge omgeleid. 

Landelijke Open dag van de Bouw op zaterdag 13 juni ook bij Noordzeebrug

Noteer deze datum alvast in uw agenda! Zaterdag 13 juni vindt de landelijke Open Dag van de Bouw plaats. De Provincie Groningen neemt hier met haar project Noordzeebrug, samen met de uitvoerende aannemers Van Spijker en Oosterhof Holman, wederom aan deel. Geïnteresseerden kunnen die dag tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen op de bouwplaats. Nadere informatie volgt in de loop van de maand mei. Bron: Provincie Groningen