Vervanging Herewegviaduct uitgesteld tot 2028 › Groningen Bereikbaar

Vervanging Herewegviaduct uitgesteld tot 2028 › Groningen Bereikbaar

Vervanging Herewegviaduct uitgesteld tot 2028

Vervanging Herewegviaduct uitgesteld tot 2028

30 oktober 2014

De vervanging van het Herewegviaduct in Groningen is uitgesteld tot 2028. Volgens de gemeente Groningen kan het viaduct, dat rond 1870 is gebouwd, onverwacht langer mee. Het leek erop dat een aantal steunpilaren van het viaduct moest wijken, omdat bij de aanpak van het stationsgebied de sporen zouden worden verlegd. Maar in de spoorvariant waarvoor is gekozen, kunnen de steunpilaren blijven. Daarmee is vervanging van het viaduct voorlopig niet nodig.

'Geen weggegooid geld'

De gemeente investeert 1,5 miljoen in renovatie van het viaduct, zodat het tot 2028 mee kan. Volgens wethouder Paul de Rook is dat geen weggegooid geld. 'Door vervanging uit te stellen kost het in totaal 1 miljoen extra over een periode van 15 jaar. Wij vinden dit de beste oplossing.'

Wat meespeelt is dat de stad niet nog meer wegwerkzaamheden wil. De zuidelijke ringweg gaat al op de schop, net als de Paterswoldseweg waar een tunnel onder het spoor wordt aangelegd. Als ook de Hereweg als belangrijke verkeersader plat zou gaan, geeft dat teveel problemen.