Vernieuwde fietspad Park Selwerd geopend › Groningen Bereikbaar

Vernieuwde fietspad Park Selwerd geopend › Groningen Bereikbaar

Vernieuwde fietspad Park Selwerd geopend

Vernieuwde fietspad Park Selwerd geopend

06 september 2017

Op dinsdag 5 september is het vernieuwde fietspad door Park Selwerd geopend door wethouder Paul de Rook. Het fietspad is een van de twee Slimme Routes van en naar Zernike Campus. De andere fietsroute loopt via het Jaagpad langs het Reitdiep.

Gewilde fietsroute

Het fietspad door Park Selwerd is een gewilde fietsroute: dagelijks maken ruim 17.000 fietsers gebruik van deze route. De gemeenteraad besloot om een aantal knelpunten langs de route op te lossen, zoals het verkeersveiliger maken van de fietsoversteek op de Eikenlaan en het fietspad en het park te verbeteren. Het fietspad door Park Selwerd is verbreed naar vier meter. De voetpaden-structuur is aangepast en het fietspad in het park krijgt een middenberm, die oversteken voor voetgangers veiliger maakt.

Eikenlaan

Op 5 september zijn de werkzaamheden op de Eikenlaan afgerond. De inrichting van de oversteek start als proef en het functioneren wordt gemonitord. Fietsers krijgen voorrang op al het verkeer op de Eikenlaan. Op basis van de uitkomsten van de monitoring volgt de definitieve inrichting van de oversteek. De eerste weken worden verkeersregelaars ingezet.

De komende jaren wordt in de gemeente Groningen hard gewerkt aan een goede fietsinfrastructuur. Daarom worden er een aantal nieuwe fietspaden aangelegd of aangepast. Het fietspad door Park Selwerd is hier één van.

Bron: gemeente Groningen