Verkeerslichten op Stationsweg worden vervangen › Groningen Bereikbaar

Verkeerslichten op Stationsweg worden vervangen › Groningen Bereikbaar

Verkeerslichten op Stationsweg worden vervangen

Verkeerslichten op Stationsweg worden vervangen

17 mei 2018

Vanaf maandag 14 mei is de Gemeente Groningen gestart met het vervangen van de Verkeersregelinstallaties (VRI's) op de Stationsweg. De nieuwe VRI's moeten ervoor te zorgen dat het verkeer hier in de toekomst beter doorstroomt. Op 14 mei is gestart met de VRI's op de kruising van de Stationsweg met de Emmabrug. In de maanden mei en juni worden alle verkeerslichten op deze weg aangepakt. 

Planning werkzaamheden

  • 14-24 mei: VRI's op kruising Stationsweg-Emmabrug
  • 28-31 mei: VRI's op kruising Stationsweg-Werkmanbrug
  • 4-14 juni: VRI's op kruising Stationsweg-Trompsingel, Zuiderpark, Verlengde Oosterstraat.
  • 18-28 juni: VRI's op kruising Stationsweg-Hereweg

De werkzaamheden vinden overdag plaats tussen 09.00 en 16.00 uur. Tijdens de werkzaamheden zijn de verkeerslichten uit en staan er verkeersregelaars op de kruising. Tegelijk worden ook de verkeerslichten vervangen. Omdat dit met een hoogwerker gebeurt, zal er af en toe 1 rijstrook afgesloten zijn.

Nieuwe generatie

VRI staat voor Verkeersregelingsinstallatie. Hieronder vallen de verkeerslichten, de voertuigdetectoren en het systeem dat het verkeer regelt. De VRI's op de Stationsweg zijn verouderd en moeten daarom vervangen worden. De nieuwe generatie VRI's die nu geplaatst wordt, heeft meer functionaliteiten dan de huidige VRI's. De regelingen van de verkeerslichten kunnen in de toekomst beter aangepast worden en de VRI's kunnen ook los van elkaar geregeld worden. Zo zijn de regelaars van het verkeer flexibeler en kan het snel aangepast worden op een andere situatie. Dit kon met het oude systeem niet. Er rijden veel bussen op deze weg en door de werkzaamheden aan de zuidelijk ringweg wordt er meer verkeer verwacht op de Stationsweg. Daarom is het belangrijk dat het systeem up-to-date is en het verkeer goed te regelen is.