Verkeer rond huldiging FC Groningen › Groningen Bereikbaar

Verkeer rond huldiging FC Groningen › Groningen Bereikbaar

Verkeer rond huldiging FC Groningen

Verkeer rond huldiging FC Groningen

05 mei 2015
De gemeente Groningen biedt spelers en staf van bekerwinnaar FC Groningen woensdag 6 mei een huldiging aan. Deze huldiging vindt plaats op de drafbaan in het Stadspark aan de Concourslaan in Groningen. Het muzikale voorprogramma op de drafbaan, gevolgd door de huldiging, begint om 18.15 uur (vanaf 17.00 uur zijn de toegangshekken open). Het programma eindigt om 21.00 uur. Om het verkeer rond de huldiging in goede banen te leiden worden door gemeente, provincie en Groningen Bereikbaar diverse verkeersmaatregelen getroffen. Zo wordt onder andere vanaf 18.00 uur de Westelijke Ringweg tussen het Vrijheidsplein en de afrit Hoendiep afgesloten. De provincie haalt ter hoogte van de Leonard Springerlaan vangrails weg om een veilige oversteek voor het publiek mogelijk te maken.    In verband met de verwachte grote toeloop van bezoekers worden diverse wegen afgesloten voor het autoverkeer. Hoewel de gemeente met behulp van diverse instanties en bedrijven voor goede parkeervoorzieningen zorgt, luidt toch het advies: kom indien mogelijk bij voorkeur lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer.

Afsluitingen

Autoverkeer krijgt woensdagmiddag en –avond met de volgende afsluitingen te maken: Vanaf 17.00 uur:
 • Stremming Concourslaan n.z. Op de Concourslaan n.z. worden alleen voetgangers toegelaten. Fietsers moeten hun fiets parkeren op de fietsparkeerplekken die de gemeente hier tijdelijk heeft ingericht.
Vanaf 17.30 uur:
 • Stremming Paterswoldseweg, gedeelte tussen Koeriersterweg en Leonard Springerlaan. 
 • Stremming Parkweg, het gedeelte tussen de Paterswoldseweg en de Parkbrug.
 • Stremming Leonard Springerlaan ( Martiniplaza en parkeerplaats blijven bereikbaar vanaf rotonde Vrijheidsplein via de afrit.  
 • Op de Paterswoldseweg wordt de oostelijke rijstrook (busstrook) gereserveerd als taxistandplaats. Lijnbussen van Q-buzz en taxi’s hebben wél toegang op het afgesloten weggedeelte van de Parkweg en de Paterswoldseweg (alleen tussen L. Springerlaan en Parkweg).
Vanaf 18.00 uur:
 • Stremming Laan 40-45 (Westelijke Ringweg) : het gedeelte tussen de afrit Hoendiep en het Vrijheidsplein. In verband met de stremming van de Laan 40-45 en de Paterswoldseweg wordt een omleiding ingesteld voor bestemmingsverkeer van de wijken ten zuidwesten van de binnenstad. Deze routes worden met verwijzingsborden aangegeven. Ook worden de digitale informatieborden van Groningen Bereikbaar ingezet.

Parkeren

Fiets: De gemeente plaatst extra fietsenrekken voor 4.000 fietsen op de locaties:
Paterswoldseweg w.z. langs het fietspad, gedeelte tussen Koeriersterweg en Verzetstrijderslaan, Droppingsveld, Verzetstrijderslaan nabij de oprit Koeriersterweg, Paterswoldseweg grasveld bij de Lieflandschool, langs het fietspad naast de ringweg tussen Leonard Springerlaan en Concourslaan n.z., bij de ingang Drafbaan Concours-laan z.z., Concourslaan n.z. tussen Scholtens monument en de parkeerplaats van De Vogels. Auto: De gemeente zorgt ervoor dat er ongeveer 3.500 gratis parkeerplaatsen beschikbaar op de volgende locaties:
 • Gasunie-terrein
 • Wielerbaan sportpark Corpus den Hoorn
 • P+R Hoogkerk,
 • Leonard Springerlaan parkeergarage en parkeerdek Martiniplaza
 • Leonard Springerlaan bedrijventerrein
 • Suikerunie-terrein
De parkeerlocaties worden zoveel mogelijk via bebording aangegeven. Ook zijn er speciale voorzieningen getroffen, zoals het plaatsen van tijdelijk lichtmasten op plaatsen waar dat nodig is.

Openbaar vervoer

Op diverse Q-link-lijnen die ook de P+R’s aandoen rijden extra bussen.
 • Q-link lijn 4 zal op de gehele route (Roden – Peize – P+R Hoogkerk – Hoofdstation – P+R Kardinge – Beijum) op woensdagavond 4 keer per uur een gelede bus rijden. Samen met Q-link 3 (Leek – P+R Hoogkerk – Hoofdstation – P+R Kardinge – Lewenborg) wordt hiermee elke tien minuten een bus geboden op het routedeel P+R Hoogkerk – Hoofdstation – P+R Kardinge.
 • Q-link lijn 5 rijdt extra ritten op het routedeel P+R Haren – Hoofdstation – P+R Euroborg/P3 – Station Europapark.
Uitstappen kan het beste bij halte Koeriersterweg (nabij Willem Lodewijk Gymnasium) voor lijn 3 en 4. Voor lijn 5 is de beste optie om uit te stappen op het Hoofdstation. Vanaf daar is het ongeveer 20 minuten lopen naar het Stadspark. Kijk voor de meest actuele informatie over het noordelijke busvervoer op de website van Qbuzz.