Vanaf 6 juli werkzaamheden bij Boerhaaverotonde richting Martini Ziekenhuis › Groningen Bereikbaar

Vanaf 6 juli werkzaamheden bij Boerhaaverotonde richting Martini Ziekenhuis › Groningen Bereikbaar

Vanaf 6 juli werkzaamheden bij Boerhaaverotonde richting Martini Ziekenhuis

Vanaf 6 juli werkzaamheden bij Boerhaaverotonde richting Martini Ziekenhuis

02 juli 2015
Vanaf maandag 6 juli tot en met vrijdag 24 juli zijn er werkzaamheden rond het Martini Ziekenhuis. Er wordt een bypass aangelegd van de rotonde Boerhaavelaan vanaf de A7 richting de Van Swietenlaan. Daarom is de Laan Corpus den Hoorn afgesloten vanaf de A7 naar het Martini Ziekenhuis. In omgekeerde richting is de weg niet afgesloten.

Omleiding

Het Martini Ziekenhuis is tijdens de werkzaamheden moeilijker bereikbaar. Er zijn omleidingsroutes ingesteld. Automobilisten moeten rekening houden met een langere reistijd naar het ziekenhuis. Verkeer vanaf de A7 wordt ter plekke met verkeersborden omgeleid, via Martiniplaza en de Paterswoldseweg. De omleidingsroutes zijn ook te vinden op deze kaart (pdf 1,3MB).

Gratis pendelbussen

Vanaf maandag 6 tot en met vrijdag 24 juli rijden er gratis pendelbussen tussen het transferium Hoogkerk naar het Martini Ziekenhuis en terug. Deze pendelbus (lijn 19) rijdt tijdens de spitsuren. Voor de dienstregeling zie de website van Qbuzz. 

Werkzaamheden rondom Martini Ziekenhuis

De aanleg van de bypass is onderdeel van een pakket aan maatregelen om het Martini Ziekenhuis beter bereikbaar te maken. Deze maatregelen moeten de doorstroom van verkeer bevorderen dat vanaf de A7 richting het Martini Ziekenhuis afslaat, zodat er minder files op de A7 ontstaan. Ook kunnen hierdoor het openbaar vervoer en hulpdiensten, zoals ambulances, vlotter doorrijden.