Vanaf 30 september tot medio november Kardinge en Ulgersmaborg-Noord via omleidingen bereikbaar › Groningen Bereikbaar

Vanaf 30 september tot medio november Kardinge en Ulgersmaborg-Noord via omleidingen bereikbaar › Groningen Bereikbaar

Vanaf 30 september tot medio november Kardinge en Ulgersmaborg-Noord via omleidingen bereikbaar

Vanaf 30 september tot medio november Kardinge en Ulgersmaborg-Noord via omleidingen bereikbaar

19 september 2013
Aannemerscombinatie Oosterhof Holman - Van Spijker heeft het werk gegund gekregen. Het kappen van bomen, het verleggen van kabels en leidingen en de aanleg van grondterpen heeft reeds plaatsvonden.

Afslagen Kardinge en Ulgersmaborg-Noord afgesloten

Vanaf 30 september starten de heiwerkzaamheden voor het nieuwe viaduct. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. In verband met deze werkzaamheden zijn beperkte rijstroken op de Oostelijke Ringweg bij Kardinge beschikbaar.

Kardinge

De afslagen richting Kardinge en Ulgersmaborg-Noord zijn dan afgesloten voor de duur van enkele weken. Het verkeer wordt omgeleid via Lewenborg en de Parkallee(busbaan). De afslag Kardinge blijft gesloten t/m begin november i.v.m. de aanleg van de rotonde aan de Kardinge-zijde.

Ulgersmaborg-Noord

Voor bestemmingsverkeer voor Ulgersmaborg-Noord, wordt de Oosterhamrikbaan (busbaan) opengesteld tot aan Grondzijl. Via een bypass vanaf de Oosterhamrikbaan is Ulgersmaborg-Noord en Grondzijl dan bereikbaar. Vanaf 20 oktober is de afslag Ulgersmaborg-Noord weer open. Voor fietsers gelden er incidenteel omleidingen.

Bedrijven en fietsers

Het fietspad tussen het Windepad en Kardinge is tijdelijk verlegd. Fietsers kunnen tijdens de aanleg van het tijdelijke fietspad gebruik maken van de bestaande route. Bedrijven blijven bereikbaar gedurende de werkzaamheden.

Zomer 2014 gereed

De verwachting is dat het nieuwe viaduct in de zomer van 2014 gereed zal zijn. In de zomer en in het najaar van 2014 vindt dan de aansluiting van de van wegen op de rotonden en nieuwe viaduct en afrondende werkzaamheden plaats. De werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak ombouw Oostelijke Ringweg die in de periode 2010-2015 plaatsvindt.

Nieuwe viaduct

Het nieuwe viaduct schuift iets op richting Lewenborg en biedt ruimte voor zowel het bus-, auto- als fietsverkeer. Het bestaande (bus) viaduct wordt dan afgebroken.