Vanaf 3 juni werkzaamheden rond Zernike Campus › Groningen Bereikbaar

Vanaf 3 juni werkzaamheden rond Zernike Campus › Groningen Bereikbaar

Vanaf 3 juni werkzaamheden rond Zernike Campus

Vanaf 3 juni werkzaamheden rond Zernike Campus

29 mei 2019

In de zomer van 2019 vinden werkzaamheden plaats op en rond Zernike Campus. Vanaf 3 juni zijn er wegafsluitingen en omleidingen. Van 3 tot en met 22 juni is het fietspad op de Zernikelaan langs de Aletta Jacobshal afgesloten. Van 3 juni tot eind augustus is het Jaagpad langs het Reitdiep afgesloten.

Fietspad Zernikelaan

In de zomervakantie worden onder andere de fietspaden langs de Zernikelaan aangepakt. Van 3 juni 07.00 uur tot 22 juni 16.00 uur wordt het fietspad aan de westzijde - langs de Aletta Jacobshal - vernieuwd. Dit fietspad is daarom afgesloten voor zowel fietsers als voetgangers. De Aletta Jacobshal blijft wel bereikbaar. Fietsers worden omgeleid via de Crematoriumlaan en Park Selwerd.

Jaagpad langs Reitdiep

Vanwege de uitbreiding van het warmtenet, voert WarmteStad tussen 3 juni en eind augustus werkzaamheden uit aan het Jaagpad. In deze periode is het Jaagpad tussen de Pleiadenlaan en de Professor Uilkensweg afgesloten. Ook Blauwbrugje, de verbinding van Zernike en Paddepoel naar de wijk Reitdiep, is in deze periode niet begaanbaar voor fietsers en voetgangers. De omleidingsroutes worden met borden ter plaatse aangegeven in zowel Nederlands als Engels.

Afrit Ring Noord naar Zernike

Van woensdag 19 juni 07.00 uur tot zaterdag 22 juni 16.00 uur is de afrit vanaf Ring Noord (zuidzijde) naar Zernike Campus/Paddepoel gestremd. Verkeer vanaf Ring Noord richting Zernike/Paddepoel/Selwerd wordt omgeleid via afrit de Hoogte en vervolgens via de noordzijde van Ring Noord terug naar afrit Zernike Campus. Verkeer vanaf Ring West richting Zernike wordt omgeleid via de Pleiadenlaan.

Upgrade Zernikelaan

De gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) werken samen aan de verbetering van de verkeerssituatie en de uitstraling van de Zernikelaan. Het wordt groener, veiliger en aantrekkelijker. Dit project heet Upgrade Zernikelaan. Eind 2021 moet de uitvoering gereed zijn. 

Bron: Campus Groningen

Wegafsluitingen en omleidingen op Zernike Campus vanaf 3 juni. Klik op de afbeelding om in te zoomen.
Wegafsluitingen en omleidingen op Zernike Campus vanaf 3 juni. Klik op de afbeelding om in te zoomen.