Van Groningen naar Bedum op de speed pedelec › Groningen Bereikbaar

Van Groningen naar Bedum op de speed pedelec › Groningen Bereikbaar

Van Groningen naar Bedum op de speed pedelec

Van Groningen naar Bedum op de speed pedelec

26 juli 2018

Erik van 't Hoff woont in Groningen en is directeur bij Scholma Print & Media in Bedum. Ook is hij lid van de Adviescommissie Bedrijfsleven van Groningen Bereikbaar. Erik onderzoekt al een tijdje hoe hij minder met de auto naar het werk kan. Zo probeerde hij gewoon fietsen en elektrisch fietsen. Door de actie van Groningen Bereikbaar, waar je een week lang een e-bike of speed pedelec kan gebruiken, probeert  hij nu ook een speed pedelec.

'Het is echt een waanzinnig ding!' zegt Erik. 'Het gaat echt hard, daar moest ik wel even aan wennen, gelukkig zit er een goede claxon op. En bij het ophalen werd ik goed geholpen en kreeg ik veel uitleg over hoe de fiets werkt en de verkeersregels.'

De auto niet in de stad

'Als ik met de auto naar mijn werk rij, ga ik over de westelijke ringweg. Hier heb ik minder last van files, maar ik moet wel vaak stoppen voor de verkeerslichten.' Met de auto de stad in vindt Van 't Hoff niks. 'Als ik met de auto naar het werk ga en ik heb later een afspraak in de stad, dan ga ik eerst naar huis om de auto weg te zetten en de fiets te pakken. Met de auto de stad in,  dat is echt niet te doen.' Nu hoeft hij niet eerst naar huis om zijn fiets te halen, maar kan hij meteen met de speed pedelec doorrijden naar de stad.  

Anders reizen

'Ik vind het echt een mooie fiets en het valt wel op, ik heb er in een paar dagen al zoveel gesprekken over gehad. Iedereen wil wel zo'n fiets. En dat is goed, want we zullen allemaal minder met de auto moeten reizen' vindt Van 't Hoff. Zijn vrouw heeft een e-bike, maar volgens Van 't Hoff is een speed pedelec totaal iets anders. 'Dit is meer een brommer zonder uitlaatgassen. Het is echt een goed alternatief op de auto als het bij je werkomstandigheden past.'. Hij twijfelt nog of hij er zelf een gaat aanschaffen. 'De afstand Groningen Bedum leent zich er goed voor, maar het is wel een dure fiets.'

Zelf proberen

Ga jij met de auto naar het werk en reis je hierbij langs, uit of naar Groningen en heb je dat altijd al een keer een e-bike of speed pedelec willen doen?  Groningen Bereikbaar biedt de mogelijkheid om het een week te proberen. De actie loopt nog, dus geef je hier op. De speed pedelecs zijn bijna allemaal al gereserveerd, maar mogelijk komen er daarom later dit jaar meer bij.