Tijdelijke spoorwegovergang Paterswoldseweg open › Groningen Bereikbaar

Tijdelijke spoorwegovergang Paterswoldseweg open › Groningen Bereikbaar

Tijdelijke spoorwegovergang Paterswoldseweg open

Tijdelijke spoorwegovergang Paterswoldseweg open

29 oktober 2018

Sinds vandaag is de tijdelijke spoorwegovergang voor fietsers en voetgangers over het spoor bij de Paterswoldseweg open. Ook hulpdiensten prioriteit 1 (met zwaailichten en sirenes) mogen gebruik maken van de overgang. Voor autoverkeer is de spoorwegovergang bij de Paterswoldseweg nog meer dan een jaar dicht.

De afgelopen twee weken was de overgang voor alle verkeer afgesloten. Er wordt door ProRail en BAM gewerkt aan een onderdoorgang onder het spoor. Dit is vanwege het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden om de groeiende stroom reizigers tussen Groningen en Leeuwarden op te vangen. Door de tijdelijke overgang kunnen fietser, voetgangers en hulpdiensten tijdens de werkzaamheden het komende jaar de spoorwegovergang wel over. De werkzaamheden zijn te volgen via webcam.

Treinverkeer hervat

Ook het treinverkeer is weer volledig hervat. Vanwege de werkzaamheden aan de ESLG reden er tussen Groningen en Buitenpost, Delfzijl en Eemshaven bijna 2 weken geen treinen maar bussen. Afgelopen weekend werd er nog op meer plekken in de provincie gewerkt aan het spoor.