Terugblik op geslaagd Beter Benutten Congres › Groningen Bereikbaar

Terugblik op geslaagd Beter Benutten Congres › Groningen Bereikbaar

Terugblik op geslaagd Beter Benutten Congres

Terugblik op geslaagd Beter Benutten Congres

01 maart 2017

Op 8 februari 2017 vond in de Amsterdam ArenA het Beter Benutten Congres plaats. De twaalf Beter Benutten-regio's deelden hier de goede ervaringen en geleerde lessen met elkaar. Ook regio Groningen-Assen presenteerde hier haar succesvolle aanpak. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) was aanwezig op het congres en toonde volop belangstelling voor de projecten van Groningen Bereikbaar en Assen Slim Bereikbaar.

Een kijkje in de keuken

Het thema van het congres was 'een kijkje in de keuken'. Elke regio kreeg de gelegenheid om zich in een 'keuken' te profileren richting de bezoekers. Ook werden er workshops georganiseerd. De workshop van de regio Groningen-Assen ging over de onderwijsaanpak van Groningen Bereikbaar, waarbij ook Els Bijholt, projectleider afdeling Vastgoed bij de Hanzehogeschool Groningen, haar ervaringen deelde. Bovendien demonstreerde Groningen Bereikbaar de slimme deelfiets, die kan worden gereserveerd, opgespoord en ontgrendeld via een app.

Inspiratie opdoen

Ook Suiker Unie, DUO, de Hanzehogeschool, de provincie Groningen, een aantal gemeentes en Rijkswaterstaat waren vanuit de regio mee om inspiratie op te doen bij het congres. Bestuurders Bram Fetter (CEO Suiker Unie) en Reint-Jan Auwema (wethouder gemeente Noordenveld) informeerden minister Schultz van Haegen over genomen maatregelen in Regio Groningen-Assen. "Regio Groningen-Assen is, vergeleken met andere regio's, goed op stoom, oftewel: lekker onderweg", vertelde Bram Fetter. Reint-Jan Auwema gaf aan dat "de resultaten met name zijn behaald dankzij de samenwerking tussen zowel het bedrijfsleven, de onderwijsinstellingen als de overheid."

Aan het einde van de dag boden alle regio's de minister een koffer aan met hun resultaten en ambities. De koffer van Regio Groningen-Assen bevatte recepten voor de toekomst: de plannen voor slimme en duurzame mobiliteit.

Lees een uitgebreider verslag op de website van Regio Groningen-Assen.