Studenten en scholieren strijden om beste idee tegen vol OV › Groningen Bereikbaar

Studenten en scholieren strijden om beste idee tegen vol OV › Groningen Bereikbaar

Studenten en scholieren strijden om beste idee tegen vol OV

Studenten en scholieren strijden om beste idee tegen vol OV

03 november 2016

Hoe bewegen we studenten en scholieren om niet tijdens de ochtendspits met het openbaar vervoer te reizen? Dat is de uitdaging tijdens de Battle voor Bereikbaarheid, die donderdag 3 november wordt gehouden in het Alfa-college, locatie Boumaboulevard. Zeven teams van Groningse onderwijsinstellingen gingen er met elkaar de strijd aan voor het beste idee om het openbaar vervoer in de ochtendspits te ontlasten.

7 teams

De teams bestaan uit scholieren, studenten en docenten van het Alfa-college, de Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort, O2G2 en de Rijksuniversiteit Groningen. Het Alfa-college en de Rijksuniversiteit Groningen leverden elk twee teams. Met veel energie en enthousiasme werkten de groepen scholieren en studenten ’s ochtends en ’s middags met hun docent aan hun plan. Ter afsluiting van de Battle voor Bereikbaarheid presenteerden de teams hun oplossing voor een deskundige jury en het publiek. Het winnende team krijgt 1000 euro. Alle goede ideeën kunnen aanspraak maken op een financiële bijdrage om het idee uit te voeren.

Ochtendspits

In 2017 gaat de ombouw van de zuidelijke ringweg van start. Een jaar later begint ook de grootscheepse verbouwing van het stationsgebied en het spoor. Deze werkzaamheden zorgen voor extra drukte op de weg en in het openbaar vervoer, ook voor de leerlingen en medewerkers van uw onderwijsinstelling. In de ochtendspits in en richting Groningen is het nu al druk in bus en trein. Een groot deel van de reizigers in het openbaar vervoer zijn scholieren en studenten. De Battle voor Bereikbaarheid is bedoeld om goede ideeën op te halen om de bussen en treinen in de ochtendspits minder vol te krijgen.

Beter Benutten

De Battle voor Bereikbaarheid is onderdeel van het pakket Beter Benutten in de Regio Groningen-Assen. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in onze regio over weg, water en spoor te verbeteren. De uitvoering van het thema Onderwijs & Bereikbaarheid is in handen van Groningen Bereikbaar.