Stremmingen Rijksweg bij Ruischerwaard en Ruischerbrug wegens wegwerkzaamheden › Groningen Bereikbaar

Stremmingen Rijksweg bij Ruischerwaard en Ruischerbrug wegens wegwerkzaamheden › Groningen Bereikbaar

Stremmingen Rijksweg bij Ruischerwaard en Ruischerbrug wegens wegwerkzaamheden

Stremmingen Rijksweg bij Ruischerwaard en Ruischerbrug wegens wegwerkzaamheden

17 juli 2015
De provincie Groningen voert deze zomer werkzaamheden uit aan de Rijksweg en de provinciale weg N360. Deze werkzaamheden geven de komende tijd veel hinder voor het verkeer.

Stremming dit weekend op Rijksweg

Het komend weekend, vanaf vrijdag 17 juli 19:00 uur tot maandag 20 juli 06:00 uur, wordt de Rijksweg tussen de kruispunten Ruischerwaard en Ruischerbrug volledig gestremd voor werkzaamheden. Het verkeer wordt omgeleid via de Driebondsweg. De Borgbrug is dan weer in gebruik. Het fietspad blijft beschikbaar.

Vanaf maandag 20 juli 06:00 uur is de rijstrook vanaf de oostelijke ringweg naar de Leeuwenburgstraat gestremd. Aansluitend, van vrijdagavond 24 juli 19:00 uur tot maandag 27 juli 06:00 uur wordt dit gedeelte in beide richtingen afgesloten voor asfalteringswerk.

Van vrijdag 31 juli 18:00 uur tot maandag 3 augustus 06:00 uur is het gedeelte van de oostelijke ringweg tot de Ruischerwaard volledig gestremd. Er wordt dan geluidarm asfalt aangelegd.

In de week van 3 tot 9 augustus (de laatste week van de bouwvak) zijn er veel werkzaamheden bij het kruispunt bij Ruischerbrug. Van woensdag 5 augustus 19:00 uur tot maandag 10 augustus 06:00 uur is de N360 vanaf de aansluiting Ruischerwaard volledig gestremd tot na het kruispunt bij Ruischerbrug ter hoogte van huisnummer 149. Dan wordt er een nieuwe asfaltdeklaag aangebracht en komen er nieuwe portalen voor de verkeerslichten. Verkeer richting Appingedam en Delfzijl moet dan gebruik maken van de oostelijke ringweg en de Eemshavenweg (N46). Verkeer uit die richting naar Groningen wordt omgeleid via Loppersum. Verkeer vanaf Ten Boer wordt omgeleid naar de N46.

Aanpak Rijksweg en N360

De werkzaamheden aan de Rijksweg en de provinciale weg N360 zijn bedoeld om de verkeersveiligheid, de doorstroming, het openbaar vervoer en de leefbaarheid te verbeteren. Als eerste wordt er aan de weg gewerkt bij de stad. De kruispunten bij de oostelijke ringweg, de Ruischerwaard en Ruischerbrug krijgen drie rijstroken. Dat moet ervoor zorgen dat het verkeer beter doorstroomt. Ook wordt er stil asfalt aangelegd. Op de Noorddijkerweg bij Lewenborg komt een keerlus voor de bus. Zo kunnen scholieren uit de richting Delfzijl makkelijker overstappen op een bus naar de stad. De stadsbus kan na de nieuwe halte keren en terugrijden naar Lewenborg.

Daarna vinden er verder richting Delfzijl ook werkzaamheden plaats. Kijk voor de actuele stremmingen op onze werkzaamhedenkaart. Meer informatie over de werkzaamheden aan de N360 Groningen - Delfzijl vindt u op de website van de provincie Groningen.