Stremmingen in weekenden 10-13 april en 17-20 april › Groningen Bereikbaar

Stremmingen in weekenden 10-13 april en 17-20 april › Groningen Bereikbaar

Stremmingen in weekenden 10-13 april en 17-20 april

Stremmingen in weekenden 10-13 april en 17-20 april

09 april 2015
De aankomende twee weekenden vinden er stremmingen plaats op het noord- en oostelijke deel van het Groninger ringwegennetwerk. Tijdens het weekend van 10 t/m 13 april gaat het om een stremming van de aansluiting tussen de noordelijke ringweg en de weg richting Winsum. In het weekend van 17-20 april is de oostelijke ringweg gestremd.

Vrijdag 10 t/m zondag 13 april - Aansluiting Ring Noord richting Winsum/Lauwersoog afgesloten

In het weekend van vrijdag 10 april 19.00 uur t/m maandag 13 april 06.00 uur, is het niet mogelijk om vanaf de Noordelijke Ringweg via de N361 richting Winsum te rijden en vice versa.  De afsluiting omvat het gedeelte vanaf de aansluiting Groningerweg/Boterdiepsbrug (Noorderhoogebrug) tot de aansluiting met de Tjardaweg/Oude Adorperweg. Het verkeer wordt dan omgeleid via de N355 en N983 (Aduard, Wehe Den Hoorn). De werkzaamheden maken deel uit van het project Noordzeebrug. In deze periode wordt er gewerkt aan de Winsumertunnel. Deze wordt verlengd en gerenoveerd. Bekijk hier de omleidingsroute.

Vrijdag 17 t/m zondag 20 april - Oostelijke ringweg afgesloten

Van vrijdagavond 17 april 19.00 uur tot maandagochtend 20 april 06.00 uur is de oostelijke ringweg bij Lewenborg afgesloten. Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de westelijke en noordelijke ringweg. Voor het bestemmingsverkeer geldt een aparte omleidingsroute. De afsluiting heeft te maken met de sloop van het fietsviaduct aan de Stadsweg.

Tijdelijke fietsbrug

Tijdens de werkzaamheden, die tot juli 2015 duren, komt er voor de Stadsweg een tijdelijke fietsbrug die pal naast het huidige viaduct komt te liggen. Zo kunnen fietsers gebruik blijven maken van deze route. In de avond van 17 op 18 april wordt deze tijdelijke fietsbrug geplaatst.  

Omleidingsroute weekend 17-20 april 

Doorgaand (auto)verkeer op de ringweg krijgt als advies de omleidingsroute via de westelijke en noordelijke ringweg te nemen. Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid via Lewenborg (Bakboordswal/Kluiverboom).

Afsluiting oprit Lewenborg/Ulgersmaborg richting Hoogezand  

Na de sloop van het viaduct start de aannemer Roelofs met de bouw van het nieuwe fietsecoduct. Deze werkzaamheden duren tot juli 2015. Voor de (verkeers)veiligheid van de werkzaamheden is het noodzakelijk gedurende deze periode de toerit (oprit naar) vanaf Lewenborg/Ulgersmaborg naar de Oostelijke Ringweg richting Hoogezand in te korten. In tegenstelling tot eerdere berichten, wordt deze toerit niet afgesloten. Mocht deze inkorting desalniettemin tot onveilige situaties leiden, dan wordt de toerit alsnog afgesloten.

Nieuwe fietsecoducten

Het huidige Stadswegviaduct en het viaduct Meedenpad worden allebei vervangen en maken plaats voor modern vormgegeven fietsecoducten. Net als de andere viaducten worden de constructies kant-en-klaar aangeleverd.  Na de bouwvak, vanaf augustus, wordt het Meedenpadviaduct gesloopt. Hier komt geen tijdelijke fietsbrug. Fietsers die normaal gebruik maken van het Meedenpad, worden dan via het viaduct bij Kardinge omgeleid.

Geluidsoverlast

De verwachting is dat de sloopwerkzaamheden en de bouw van het nieuwe fietsecoduct  zullen zorgen voor (geluids)overlast. De directe omgeving wordt hier deze week per brief over geïnformeerd. Bron: www.ringgroningen.nl