Stremming rijbaan Winschoterdiep per direct opgeheven › Groningen Bereikbaar

Stremming rijbaan Winschoterdiep per direct opgeheven › Groningen Bereikbaar

Stremming rijbaan Winschoterdiep per direct opgeheven

Stremming rijbaan Winschoterdiep per direct opgeheven

04 december 2017

De stremming van de rijbaan van het Winschoterdiep is per direct opgeheven. De werkzaamheden in de weg voor Enexis langs zijn uitgesteld in verband met het natte weer van vorige week. Op deze plek zou tot aan de kerstdagen worden gewerkt aan de nieuwe riolering. Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden hier alsnog beginnen, maar dat gebeurt niet meer in 2017.

Veranderingen in verkeerssituatie

In de omgeving van het (Oude) Winschoterdiep zijn nog enkele veranderingen in de verkeerssituatie.

  • Vanaf vrijdag 1 december is de H.L. Wichersstraat vanaf de westzijde weer toegankelijk voor bewoners. Dat is dus vanaf het ‘gouden’ fietstunneltje richting het Oude Winschoterdiep. Vanaf de andere kant is de straat nog niet bereikbaar. Doorgaand verkeer is hier nog niet mogelijk.
  • Het verkeer kan ook weer gebruik maken van de zuidelijke brug over het Oude Winschoterdiep. Hier wordt nog gewerkt aan de riolering die door het Oude Winschoterdiep loopt, maar de weg is niet meer afgezet voor verkeer.
  • Vanaf dinsdag 5 december is de fietsverbinding langs het Oude Winschoterdiep bij De Zaayer afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van het ‘gouden’ fietstunneltje of van de rijbaan van het Winschoterdiep, voor Enexis langs.

Onderstaande afbeelding geeft de verkeerssituatie rond het Winschoterdiep weer.