Stationsweg gedeeltelijk afgesloten › Groningen Bereikbaar

Stationsweg gedeeltelijk afgesloten › Groningen Bereikbaar

Stationsweg gedeeltelijk afgesloten

Stationsweg gedeeltelijk afgesloten

12 februari 2019

Van zaterdagochtend 16 februari 05.30 uur tot en met dinsdag 19 februari is de Stationsweg dicht van de Herebrug naar de Werkmanbrug voor zowel fiets- als autoverkeer. Het verkeer dat in tegengestelde richting rijdt, kan wel gebruik maken van de weg.

In deze periode rijden er op verschillende trajecten geen treinen. NS en Arriva zetten vervangende bussen in. Omdat het gewone busverkeer ook doorgaat, is er te weinig ruimte op het busstation. Daarom is er voor de treinvervangende bussen een tijdelijke halte aan de Stationsweg. Om ervoor te zorgen dat de passagiers hier veilig in en uit de bussen kunnen stappen, is de weg gedeeltelijk dicht. Voor zowel het autoverkeer als fietsers zijn er omleidingen.

Omleidingen

Autoverkeer wordt omgeleid via de Hereweg en de N7. Fietsers kunnen omrijden via het fietspad achter het busstation langs.
Kijk voor meer informatie op de Slimme Kaart.

Omleiding autoverkeer
Omleiding autoverkeer
Omleiding fietsverkeer
Omleiding fietsverkeer

Alternatieve route voor afsluiting oprit Kempkensberg

Sinds 1 februari is de oprit Hereweg/Kempkensberg definitief afgesloten. Het verkeer heeft een aantal alternatieve routes om vanuit het zuiden van de stad de zuidelijke ringweg op te komen. Eén van de mogelijke routes loopt via de Stationsweg. Deze is van 16 t/m 19 februari niet te gebruiken, omdat de Stationsweg gedeeltelijk afgesloten is.