Snelle busverbindingen vanavond in Komen & Gaan › Groningen Bereikbaar

Snelle busverbindingen vanavond in Komen & Gaan › Groningen Bereikbaar

Snelle busverbindingen vanavond in Komen & Gaan

Snelle busverbindingen vanavond in Komen & Gaan

22 september 2015
Komen & Gaan reist vanavond mee met Q-link buslijn 4. Aflevering 13 van dit programma op OOG TV gaat over het Hoogwaardig Openbaar Vervoer: nieuwe snelle busverbindingen tussen stad en regio. Komen & Gaan wordt na het OOG TV Nieuws van 17.30 uur uitgezonden en vervolgens de hele avond herhaald.

Lijn 4 is blauw

De titel van de uitzending van 22 september is 'Lijn 4 is blauw'. Daarin is te zien wat Hoogwaardig Openbaar Vervoer is en wat voor maatregelen er in en rond de stad worden genomen om deze bussen zo vaak en zo snel mogelijk te laten rijden. Projectleider Theo Zaal van de gemeente Groningen vertelt over het project HOV-as West: het doortrekken van de busbaan van de Koeriersterweg naar het Hoofdstation van Groningen. De programmamakers rijden mee met buschauffeur Ido Popma van Qbuzz. En projectleider Gerd Boerema van de gemeente Groningen licht de werkzaamheden aan de Oostersingel toe. Ook daar wordt meer ruimte gemaakt voor de bus.

Komen & Gaan

'Komen & Gaan’ is een tweewekelijkse programma op OOG TV waarin de bereikbaarheid van Groningen centraal staat. De serie wordt gemaakt in samenwerking met Groningen Bereikbaar. Oude uitzendingen kunt u terugvinden op deze website.