Slimmer Onderweg met Maastricht en Utrecht: Spiegelsessie op Let's Gro › Groningen Bereikbaar

Slimmer Onderweg met Maastricht en Utrecht: Spiegelsessie op Let's Gro › Groningen Bereikbaar

Slimmer Onderweg met Maastricht en Utrecht: Spiegelsessie op Let's Gro

Slimmer Onderweg met Maastricht en Utrecht: Spiegelsessie op Let's Gro

24 oktober 2017

De werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg worden steeds zichtbaarder en de grote, ingrijpende projecten beginnen binnenkort. Hebben we ons hier in Groningen goed op voorbereid? Hoe pakken andere regio’s dit aan? Daarover gaan we op 2 november 2017, tijdens Let’s Gro, in gesprek met Maastricht Bereikbaar en U15 uit Utrecht.

Maastricht Bereikbaar

In Maastricht is de Noorderbrug net opgeleverd; een groot infrastructureel project in het centrum van Maastricht. Maastricht Bereikbaar komt langs om samen te evalueren hoe dit project verlopen is en welke lessen we hieruit kunnen halen wat betreft de zuidelijke ringweg.

U15

In Utrecht is onder de noemer U15 een groot netwerk van werkgevers actief. Met 300 werkgevers werkt U15 al vijf jaar samen aan een duurzame mobiliteit voor betere bereikbaarheid, minder CO2- uitstoot en vitalere medewerkers. U15 vertelt ons graag meer over de kracht en nut van dit grote netwerk van werkgevers.

Discussie

Na deze presentaties is er ruimte voor discussie. Daarbij gaan we verder in op wat we van elkaar kunnen leren, en ook voor welke uitglijders we elkaar kunnen behoeden. Deze discussie zal gevoerd worden met een panel bestaande uit Katya Ivanova (directeur Maastricht Bereikbaar), Mark Pel (bestuursvoorzitter U15) en Wilko Huyink (directeur Groningen Bereikbaar).

Aanmelden

Je kunt je voor deze sessie aanmelden door een e-mail te sturen naar info@groningenbereikbaar.nl, met in het onderwerp ‘Aanmelding Spiegelsessie’. We zien je graag op 2 november!

Let's Gro

Let’s Gro is een jaarlijks festival in november over de toekomst van Groningen. Op donderdag 2 november staat Let’s Gro voor een groot deel in het teken van mobiliteit: Let’s Move! Mobiliteit en bereikbaarheid zijn cruciaal voor onze economische ontwikkeling en onze welvaart en welzijn, maar hebben ook negatieve gevolgen voor mens en milieu. De groei van de stad Groningen versus de krimp en vergrijzing in sommige delen van de regio, klimaat, duurzaamheid, energie, technologie en economie: wat is hun verwachte invloed op de manier waarop we ons straks verplaatsen? Bekijk het programma van Let's Move >