RUG wint Love To Ride Groningen › Groningen Bereikbaar

RUG wint Love To Ride Groningen › Groningen Bereikbaar

RUG wint Love To Ride Groningen

RUG wint Love To Ride Groningen

28 oktober 2016

De Rijksuniversiteit Groningen mag zich 'Het fietsvriendelijkste bedrijf in Groningen' noemen. De universiteit is op donderdag 27 oktober tot winnaar uitgeroepen van de LoveToRide bedrijvenchallenge in Groningen. Dit is een wedstrijd tussen bedrijven en organisaties om zoveel mogelijk medewerkers aan te sporen naar het werk te fietsen.

Europese certificering

Sander Dijkstra van de Rijksuniversiteit kreeg donderdag de prijs overhandigd van de Fietsersbond: een Europese certificering voor fietsvriendelijk bedrijf. Groningen Bereikbaar organiseerde hiervoor een feestelijke afsluiting van de bedrijvenwedstrijd voor alle Groningse deelnemers in Café de Sleutel. De borrel markeerde tevens de start van het Bikkelseizoen van de fietscampagne rij2op5 voor de fietsers die blijven fietsen in de winter.

LoveToRide

In september streden 12 Groninger bedrijven, tijdens de LoveToRide bedrijvenchallenge, om de titel 'het fietsvriendelijkste bedrijf in Groningen'. LoveToRide - Slim dat je Fietst! is een Europese fietscampagne om iedereen in Nederland aan te moedigen te genieten van een fietstocht met name degenen die al een tijd niet meer op de fiets hebben gezeten. De campagne is al een hit in Italië en Engeland. Duizenden mensen stimuleren elkaar om op een leuke en competitieve manier naar het werk te fietsen. Op deze manier blijven medewerkers vitaal en gezond.

Deelnemers in Groningen

Deelnemende organisaties in Groningen zijn de Rijksuniversiteit Groningen, Seatrade, UMCG, Hanzehogeschool, Gomarus College, IKEA, Regio Groningen-Assen, Atos en het Dialysecentrum Groningen. Groningen Bereikbaar ondersteunt LoveToRide - Slim dat je Fietst! om het anders reizen te stimuleren. Als meer forensen op de fiets of e-bike naar hun werk gaan, rijden er in de spits minder auto's op de weg. Dat leidt tot een betere bereikbaarheid van Groningen tijdens grote projecten aan wegen en spoor, zoals de ombouw van de zuidelijke ringweg.