Probeer gratis een P+R-fiets › Groningen Bereikbaar

Probeer gratis een P+R-fiets › Groningen Bereikbaar

Probeer gratis een P+R-fiets

Probeer gratis een P+R-fiets

19 juli 2019

Deze zomer wordt er in en rondom Groningen gewerkt aan weg en spoor. Dit kan leiden tot hinder voor weggebruikers en treinreizigers. Je auto parkeren op een P+R en doorfietsen naar je eindbestemming kan dan een goed alternatief zijn. Om dat eens uit te proberen kun je deze zomer een week lang gratis gebruik maken van een fiets vanaf de P+R-terreinen in Hoogkerk en Haren. Zo omzeil je de hinder, ben je gezond bezig én kom je opgeladen op je werk aan.

Parkeren en verder met de fiets

Rondom de stad liggen P+R-terreinen waar je gratis je auto kunt parkeren. Vanaf de P+R-terreinen fiets je lekker door naar je eindbestemming in de stad Groningen. Zo heb je minder last van de verkeersdrukte en hinder door werkzaamheden. Daarnaast heb je je portie beweging voor de dag alvast gehad.

Hoe werkt het?

Als je regelmatig met de auto naar of via Groningen reist, kun je nu gratis deelnemen aan deze actie. De fietsen zijn beschikbaar van maandag 15 juli tot en met vrijdag 23 augustus. Via de actiepagina kun je een fiets reserveren voor een periode die jou goed uitkomt. Tussen 07.30 en 09.30 uur staat de fiets voor je klaar op de door jou aangegeven dag en de door jou gekozen P+R-terrein. Je kunt dan een week lang gratis gebruik maken van de P+R-fiets.

Werkzaamheden zomer 2019

Vanaf vrijdagavond 12 juli is de zuidelijke ringweg richting Hoogezand tussen het Julianaplein en het Europaplein zes weken afgesloten. In de zomervakantie wordt ook de N361 tussen Groningen en Winsum vanaf de Boterdiepbrug in Groningen tot de Munnikeweg voorbij Adorp afgesloten in beide richtingen. Fietsers kunnen wel langs de werkzaamheden fietsen. Van 31 juli tot en met 7 augustus rijden er bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Winschoten/Weener. Nog meer werkzaamheden aan weg of spoor zijn te vinden op www.groningenbereikbaar.nl/werkzaamheden.