Plannen rond nieuwe Kattenbrug krijgen vorm › Groningen Bereikbaar

Plannen rond nieuwe Kattenbrug krijgen vorm › Groningen Bereikbaar

Plannen rond nieuwe Kattenbrug krijgen vorm

Plannen rond nieuwe Kattenbrug krijgen vorm

20 oktober 2017

De gemeente Groningen legt een nieuwe brug aan in het verlengde van het Gedempte Kattendiep. Architectenbureau Korth Tielens uit Amsterdam gaat de nieuwe brug ontwerpen; de Kattenbrug. De gemeente legt de brug aan om in de toekomst de nieuwe busroute aan deze kant van de binnenstad mogelijk te maken. Daarnaast wordt de directe omgeving heringericht en daarmee aantrekkelijker, toegankelijker en meer geschikt voor verblijf.

Vlotte busroute

De nieuwe brug is noodzakelijk zodat de bussen medio 2019 over de Diepenring kunnen. Daarmee ontstaat een soepele en vlotte busroute aan deze kant van de binnenstad. Behalve de aanleg van de brug wordt ook de directe omgeving heringericht. Daarmee verbeteren we de toegankelijkheid en komt er meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

In gesprek met omgeving

De komende maanden gaat de gemeente in gesprek met bewoners, eigenaren en ondernemers in de directe omgeving. Ook organiseert de gemeente op maandag 27 november een binnenstadcafe waar belanghebbenden en geïnteresseerden kunnen meedenken. Daarna volgt een definitief ontwerp. De werkzaamheden zelf starten naar verwachting in de tweede helft van 2018.

Bron: gemeente Groningen

Impressie van de nieuwe brug
Impressie van de nieuwe brug